Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 16 nov 2017

Deze onzichtbare fietsenstalling is een geweldige uitvinding

Deze fietsenstalling heb je nog nooit gezien en wij vinden hem geweldig! Het is een afstudeerproject van Milou Bergs, voor haar opleiding aan de Design Academy Eindhoven. De oud-studente vindt fietsen een geweldige uitvinding en kan zich geen leven voorstellen zonder een. Wel vindt ze dat fietsenrekken super lelijk zijn, máár daar heeft zij iets op bedacht! Een fietsenstalling die verdwijnt; hoe gaaf is dat!

Wil jij weten wat? Lees dan snel verder!

MilouBergs

Het idee

Milou is er tijdens haar studententijd achtergekomen dat een fietsenstalling nou niet bepaald een toffe uitstraling heeft. Zelfs als er geen fiets in het rek staat, is het een doorn in het oog. Het is ook nog eens super onhandig voor evenementen. Milou ergerde zich aan de fietsenrekken en dacht na over een ontwerp waardoor de openbare ruimtes toegankelijker, ruimer en schoner gemaakt konden worden.

MilouBergs
MilouBergs
MilouBergs

Pop-up mechanisme

Een onzichtbare fietsenstalling hoe te gek is dat?! Het ALIGN rek bestaat uit een simpele wipwap-constructie. Het fietsenrek wordt geactiveerd door het gewicht van het voorwiel. Zodra je het voorwiel in de constructie plaatst, wordt het achterwiel omhoog geduwd en vergrendeld. De fiets staat op deze manier vast in het rek. Wanneer je je fiets weer losmaakt valt het rek netjes weg in de grond.

Zeg nou zelf, handig toch? Door deze flexibele uitvinding wordt de publieke ruimte weer beschikbaar voor bijvoorbeeld evenementen of markten.

Meer inspiratie

IKEA hack: een stylish fietsenrek voor aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze onzichtbare fietsenstalling is een geweldige uitvinding
Sluiten