Onze nieuwste plantenontdekking: de Oxalis Triangularis

Daar zijn we weer, met een gloednieuwe plantenontdekking! Dit keer is het de Oxalis Triangularis – ook wel de geluksklaver genoemd. Een prachtig plantje met fel gekleurde bloemetjes. En daar worden we blij van, want je kunt immers nooit genoeg kleur in huis hebben.

De blaadjes hebben een vrolijke vorm, het lijken eigenlijk net vleugels van een vlinder. Een perfecte, zomerse toevoeging! Mocht het weer in Nederland dan weer eens tegenzitten, heb je altijd je vrolijke en stijlvolle plantje nog.

Let wel op: als je van jezelf weet dat je geen goede plantenverzorger bent, kun je misschien beter een van deze planten kiezen. De Oxalis Triangularis heeft namelijk wel regelmatig water nodig. Daarnaast staat hij graag op een lichte plek, het liefste zelfs in het felle zonlicht. Zet hem in goed doorlatende (pot)grond.

WHERE TO BUY
Wil je dit plantje aanschaffen? Dat is best een lastige opgave, want er is niet zo gemakkelijk aan te komen. Onze tip als je in Amsterdam woont: bij onze favoriete plantenwinkel Wildernis, kun je de knolletjes voor een klein bedrag kopen en daarna zelf planten en laten groeien. Alle informatie die je nodig hebt krijg je erbij! Woon je niet in Amsterdam? Dan raden we je aan om het internet flink af te struinen (met een beetje geluk kun je de zaadjes ergens online bestellen), of bij je lokale bloemist te vragen of ze het plantje of de zaden ergens bij een leverancier kunnen bestellen.

Reageer op artikel:
Onze nieuwste plantenontdekking: de Oxalis Triangularis
Sluiten