Renée Leeuw
Renée Leeuw Opbergen 23 jun 2018

Onverwacht bezoek? Doe de 5-minuten opfrisbeurt

Net als dat je zelf soms in de loop van de dag even wilt opfrissen, kan je huis ook wel zo’n opknapbeurt gebruiken. Gewoon even resetten, de boel opschudden voor een frisse look. Dat hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen en het effect kan verrassend groot zijn.

Lees verder en ontdek hoe je in vijf minuten je huis een opfrisser geeft (vooral handig als de visite opeens al voor de deur staat).

1. Zet alles weer op zijn plaats
Ken je dat? Ook al heb je al jaren dezelfde inrichting, op de een of andere manier loop je toch elke keer weer tegen bepaalde meubelstukken aan en met het gevolg dat die in de loop van de dag schots en scheef staan. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar denk aan tijdschriften, kunstwerken aan de wand en bijzettafeltjes. Deze objecten verschuiven gemakkelijk en door ze eventjes weer recht te hangen, leggen of zetten, kun je de ruimte heel simpel resetten.

2. Speel met het licht
Is het dag? Gooi de gordijnen open, laat het daglicht de ruimte in en als je net iets meer dan vijf minuten hebt, kun je zelfs nog even een schone doek over de ramen halen. Wordt het donker? Zet de sfeerverlichting aan, brand wat kaarsen en sluit de gordijnen voor een gezellige huiselijke sfeer.

Bron: Sirpan Sirkus

3. Verstop alle rommel
Je kent het wel, opeens is de tijd zo snel gegaan en staat de visite al voor de deur. Stop snel al je rommel weg in manden, want georganiseerde chaos is beter dan rondslingerende papieren en sokken.

4. Verwijder alle zichtbare viezigheid
Een echte schoonmaakbeurt kost teveel tijd, maar nu gaat het er alleen even om dat je heel snel al het zichtbare stof en viezigheid weghaalt. Dus snel even rondslingerende papiertjes en pluisjes weghalen en de plakkerige tafel afnemen met een doekje is voldoende.

5. De neus wil ook wat
Als het ergens lekker fris ruikt, komt de ruimte meteen veel schoner over. Spray daarom snel nog in het rond met een lekker luchtje en je bent klaar!

En..? Heb je getimed? Vijf minuten is alles wat je nodig hebt!

Nog een opfrisbeurt voor je kamer:

Heb je wat meer tijd? Neem dan deze 7 manieren om je huis (en leven) minimalistischer in te richten eens door. Is opruimen helemaal niet jouw ding? Check dan de KonMari methode. En oh ja, dit mag je volgens opruim-expert Marie Kondo echt níét doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onverwacht bezoek? Doe de 5-minuten opfrisbeurt
Sluiten