Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 5 sep 2015

Ontwerpster bouwt eigen vakantiehuis op wielen zodat ze overal kan kamperen

Een vakantiehuis op wielen, maar wel nét even iets anders dan een standaard caravan. Een hele uitdaging, want je moet je qua afmetingen en gewicht houden aan heel wat regels. Ontwerpster Hristina Hristova durfde het wel aan en maakte dit super schattige vakantiehuis.

Lijkt jou zo’n fijn vakantiehuis ook wel wat? Misschien is dit dan goede inspiratie voor een DIY! En nu de zomer toch al zo goed als voorbij is.. heb je nog een heel jaar om aan de slag te gaan!

Hristina begon aan dit project omdat ze genoeg had van alle drukke vakantiebestemmingen en toeristische hotels. Met dit vakantiehuis kan ze met haar gezin op onontdekte plekken kamperen, middenin de natuur.

Het huisje heeft eigenlijk alleen het hoognodige: een bed, een keuken en een kleine badkamer. De uitschuifbare luifel zorgt voor schaduw, waardoor je ook in de zomerhitte heerlijk buiten kunt eten en relaxen.

De bedbank kan worden uitgeschoven tot een tweepersoonsbed. Overdag is het een fijne bank, ‘s nachts scherm je de ‘slaapkamer’ af door middel van dunne witte gordijnen.

Vlak naast het bed staat de keuken. De keuken is handig ingedeeld en heeft verrassend veel opbergruimte! Het werkblad is groot genoeg om te koken en de oven is handig ingebouwd in de muur. Achter deze muur is de badkamer en het toilet.

En? Wil je zelf nu ook zo’n klein paleisje maken? Check deze tips voor een goede voorbereiding!

Bekijk ook eens deze (vakantie)huisjes op wielen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Ontwerpster bouwt eigen vakantiehuis op wielen zodat ze overal kan kamperen
Sluiten