Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 jun 2021

Dit wil je niet missen: ontwerp én win je eigen behang

Niks fleurt een kale muur zo lekker op als een leuk behang. Helemaal on trend en je kunt er alle kanten mee op. Met deze 3 gouden tips wordt het altijd een succes – en wie weet win je zelfs jouw eigen, zelfontworpen behang! Karwei heeft momenteel een toffe winactie waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Bij de derde tip lees je hoe je kans maakt.

Behangen is al een tijdje weer razend populair. Zo steeg de behangomzet bij Karwei met de helft (!) in de afgelopen 5 jaar. Vroeger was behang een functionele manier om een wand af te werken, tegenwoordig is het vooral een sfeermaker. Met behang kun je een statement maken, je kunt een ruimte in één keer een andere uitstraling geven of je kunt op subtiele wijze een bepaalde kleur doorvoeren.

Met het juiste behang laat je een ruimte groter of hoger lijken – of juist compacter, als je dat wil. Enige ‘nadeel’ is dat er tegenwoordig zó veel keuze is dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Hou daarom deze vuistregels in je achterhoofd.

1 Het behang van je dromen: beken kleur

Zoek je iets speciaals op de muur? Of ben je juist op zoek naar een rustpunt in de ruimte? Of je nu een statement wil maken of het rustig wil houden, het is fijn om eerst te bedenken in welke kleurtint je iets zoekt.

Misschien heb je al een bepaalde kleur in je interieur die vaak terugkomt in accessoires, zoals kussens of het tapijt. Maak het jezelf dan niet te moeilijk en zorg ervoor dat die kleur ook terug gaat komen in het behang. Zo schep je rust, zélfs met een druk behang. Ben je juist op zoek naar een kleur om je basic inrichting meer ‘leven’ te geven? Kies dan een kleurtint die je aanspreekt als uitgangspunt.

Wil je het rustig houden en de kleur doorvoeren in accessoires, dan zijn zachte, natuurlijke tinten zoals nevelgroen of terracotta mooie kleuren voor een basis. Zoek je iets dat eruit springt, kun je denken aan bijvoorbeeld okergeel, appelgroen of taupe.

2 De juiste sfeer met print

Als je weet welke muur je wil behangen en in welke kleurtint, kun je gaan nadenken over sfeer en stijl. Gaat het om een muur in de gang? Dan is het wellicht leuk om een statement te maken. Gaat het om de slaapkamer, dan wil je misschien juist luxe en rust uitstralen. Behang is de ideale manier om door structuur, print en patronen de juiste sfeer te scheppen.

Wil je een statement-muur, bijvoorbeeld in de kinderkamer, hal of woonkamer, dan kan een drukke print heel tof zijn. Bloemenprints zijn helemaal van nu – maar je kunt ook denken aan 3D-behang, fotobehang of vinylbehang met een bijzondere print. Bij karwei vind je talloze mooie prints en structuren in elke kleur die je wil.

Kijk ook naar lichtinval: sommige muren vangen meer licht dan de andere, waardoor een bepaalde kleur of patroon anders kan uitkomen. Vraag dus altijd een staal op voordat je een volledig behang aanschaft.

3 Ontwerp (en win!) je eigen behang

Wat behang betreft is de keuze reuze, maar zeg nou zelf: hoe tof zou het zijn als jij je eigen behang zou kunnen ontwerpen en daar daadwerkelijk je muur (of muren!) mee zou kunnen behangen? Goed nieuws: die kans is er nu!

Karwei daagt je uit om je eigen behang te ontwerpen: jouw eigen kleurencombinatie, design en patronen. Dat kan gewoon met een tekening op een A4’tje, of door te schilderen, fotograferen of online iets te ontwerpen. Vervolgens wordt uit de inzending een winnaar gekozen. Die krijgt een plek in de collectie van Karwei!

Dat niet alleen, je wint óók nog eens 1000 euro shoptegoed én als maker krijg je natuurlijk ook jouw eigen behang thuis op de muur. Meedoen kan hier of deel je creatie op Instagram met de hashtag #GroteBehangBattle.

In samenwerking met Karwei

Reageer op artikel:
Dit wil je niet missen: ontwerp én win je eigen behang
Sluiten