Hoe shop je online als een pro? Z贸 bemachtig je de mooiste tweedehands meubels

Je hebt ein-de-lijk online de designstoelen gevonden die je al zo lang zocht. In een euforische bui denk je geen seconde langer na voordat je de koop afrondt – ook al waren de foto鈥檚 misschien een beetje donker… Bij het uitpakken zie je het al: dit is helemaal de verkeerde kleur. Balen!

Een online aankoop die in realiteit slecht uitpakt – een scenario die vintage-meubel liefhebbers zeker zullen herkennen. Daarom gaan we het gesprek aan met de tweedehands meubelexperts van Reliving: Jody & Ananda.

Zij onthullen in dit artikel 5 pro-tips die je moet weten om een online miskoop te voorkomen. Met deze tips zul je nooit meer de plank misslaan!

1. Neem de tijd

Een overhaaste beslissing is nooit een goede beslissing. Misschien voel je je onder druk gezet omdat het item waar jij je oog op hebt al meer biedingen heeft, maar geloof ons: het is het echt waard om goed te inspecteren.

Zoek het item online op om te zien wat het waard is, en doe een Google image-search op de afbeelding van de verkoper. Als dezelfde foto op verschillende sites staan heb je jezelf mooi kunnen beschermen van een scam.

2. Koop vertrouwd

Het is lastig om meubels vanaf een scherm te inspecteren. Daarom zijn resellers, zoals Reliving, een goede optie om zeker te zijn van je aankoop. Resellers doen namelijk die kwaliteitscheck voor je, en verkopen alleen items van geverifieerde verkopers.

PS: bij ons mogen kopers ook altijd hun bestellingen retour sturen als blijkt dat er een gebrek is gebleken die niet in de productomschrijving stond! Zo ben je gegarandeerd voor een goede aankoop.

6 kringloop tips om 谩ltijd met de mooiste vondsten naar huis te gaan

3. Slechte foto? Een no-go!

Gok het er niet op en vraag of de verkoper ook een foto kan sturen in daglicht. Op een donkere foto kun je de kleur en de kwaliteit niet goed inschatten. Heeft het product mankementen? Vraag of hij/zij ook daar een close-up van kan maken.

4. Meten is weten

Online een kast kopen is snel gedaan, maar van een plaatje inschatten of die kast wel echt in de woonkamer past is weer iets heel anders. Kijk daarom altijd goed naar de afmetingen en tape bijvoorbeeld het formaat van de kast af op de muur waar hij komt te staan. Zo kun je veel beter zien of hij er goed zal staan.

5. Oude technologie

Er zijn veel tweedehands meubels die niet gemaakt zijn voor de 21e eeuw. We hebben het hier bijvoorbeeld over lampen waarvan de stekkers niet passen in onze huidige stopcontacten of waarvan de schakelaar ontbreekt.

Ben je een beetje technisch en zie je een verkeerde stekker? Dan kun je er ook voor kiezen om af te dingen op de prijs en hem daarna zelf te repareren.

6 fouten die iedereen wel eens maakt tijdens het tweedehands shoppen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe shop je online als een pro? Z贸 bemachtig je de mooiste tweedehands meubels
Sluiten