6 verschillende manieren om (online) stekjes te kopen

Planten stekken is populairder dan ooit. Massaal knippen we bij onze eigen kamerplanten stekjes af, om deze pups weer te zien groeien tot een volwaardige planten. Maar soms wil je liever een nieuwe stek in huis halen van een plant die je nog níét hebt staan. Gelukkig kan je tegenwoordig ook gewoon stekjes kopen. Wij praten je bij.

Stekjes kopen lukt ons op dit moment nog niet in een winkel of tuincentrum. Daarom zoeken wij ze altijd online op. Bij deze websites kan je met een gerust hart stekjes kopen.

Online stekjes kopen kan op de volgende websites

Marktplaats

Op Marktplaats worden veel stekjes aangeboden. Sommige verkopers verkopen hun stekjes per stuk, bij andere verkopers kan je terecht voor stekjesboxen. Bij sommige stekjesboxen mag je zelf uitkiezen welke planten je opgestuurd krijgt. Zo weet je precies wat je in huis haalt. Ben je wat avontuurlijker aangelegd? Ga dan voor een stekjes verrassingsbox, en laat je verrassen.

Facebook

Er zijn verschillende Facebook-groepen waar stekjes worden geruild of aangeboden. In sommige groepen zitten soms tot wel 30.000 leden, dus grote kans dat er iemand is die jou kan voorzien van een nieuwe lading stekjes.

Of gebruik de zoekfunctie op Facebook eens om nieuwe groepen te vinden van mensen die bij jou in de buurt wonen. Zo vonden wij onder andere Gratis stekjes en planten in Amsterdam en Zaden en stekjes ruilen – eindhoven. Grote kans dat er ook een groep is voor bij jou in de buurt – en anders kan je natuurlijk ook zelf zo’n groep starten.

Baby plantjes kopen bij plnts.com

De baby plantjes van plnts.com zijn misschien nét een beetje groter dan echte stekjes, maar je weet in elk geval wel dat je een plantje te pakken hebt met volgroeide wortels. Voor een klein bedrag per teeny-tiny baby plant haal je verschillende kleuren en planten in huis.

Extra leuk: in de webshop vind je ook verschillende potjes waar je je nieuwe verovering meteen in kunt zetten. Of neem gewoon even een kijkje bij de volwassen kamerplanten, die er ook uitzien om door een ringetje te halen.

Stek.app

Ook een tof initiatief: via stekk.app kan je een gratis account aanmaken en vervolgens stekjes met andere groenliefhebbers ruilen. Zelf maken we nog geen gebruik van deze website, maar het ziet er allemaal heel professioneel en goed uit.

Stekjes&zo

Vanaf de foto’s van de webshop lijkt het erop dat de stekjes van Stekjes&zo al wat groter zijn, wat het de ideale kickstart van jouw urban jungle maakt. Enne, we zagen ook een surprise stekjesbox tussen de opties staan.

Stekjesbrief

We sluiten het artikel af met Stekjesbrief, een duidelijke website (met veel informatie!) waar je gemakkelijk stekjes kunt kopen. Van gewortelde tot ongewortelde stekjes, en van beginnersplanten tot de Monstera Variegata. Hier zit voor elke groenliefhebber geheid iets tussen.

Wil je meer leren over kamerplanten stekken?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 verschillende manieren om (online) stekjes te kopen
Sluiten