Renee Prenger
Renee Prenger Moodboard 12 nov 2019

In een creatieve bui? Zo maak je online je eigen interieur-moodboard

Het maken van een moodboard is ideaal als je in één opslag wilt zien hoe je nieuwe woonkamer eruit gaat zien, welke materialen je in de slaapkamer gaat gebruiken en welke kleur de bank gaat zijn. Je krijgt niet alleen overzicht van je eigen stijl, maar het geeft je ook enorm veel inspiratie voor de restyling.

Sta je niet meteen te trappelen om old school met de schaar en een stapel bladen aan de slag te gaan? Ook online kun je (gratis) moodboards maken. Met deze vijf handige websites is het inspiratiebord zó af. Voor het verzamelen van beeld kun je terecht op ons geliefde Pinterest. Maar ook op Instagram en Tumblr is aan interieur-inspiratie geen gebrek.

Adobe Spark

Op de online website van Adobe, Adobe Spark, kan je gemakkelijk je eigen moodboard vormgeven. Je kunt je aanmelden via je Adobe account, maar ook als je die niet hebt kan je je gemakkelijk aanmelden via Facebook. Je kiest de gewenste maat van jouw moodboard, het thema en uiteraard ook de foto’s die je er graag in wilt hebben.

Na afloop heb je de keuze om het moodboard uit te printen of te delen via social media. Ook voor het vormgeven van je Instagram-stories en Facebook-posts ben je bij Adobe Spark aan het juiste adres.

Canva

Ook Canva werkt hartstikke makkelijk. Je maakt een gratis account aan en daarmee kan je direct aan de slag. Ook hier kies je uit een variatie van templates waarmee je kunt werken.

Naast dat je je eigen foto’s kunt uploaden, kan je ook kiezen uit stockfoto’s. Deze afbeeldingen kan je dan ook nog eens bewerken. Liever op je telefoon bezig? Er is ook een app die je kunt downloaden voor op je telefoon óf tablet.

Gomoodboard.com

Op Gomoodboard.com hoef je geen account aan te maken en kan je direct aan de slag. Het uploaden van de foto’s spreekt verder voor zich en ook op deze site kan je je eigen moodboard op social media delen. Het werkt als een interactief moodboard waarbij je zelf kan bepalen welke voorgeselecteerde foto’s je wél en welke je niet mee wilt nemen in je inspiratiebord.

Milannote

Met Milannote begin je van scratch. Je hebt volledige vrijheid in waar je beeld plaatst en hoeveel tekst je daaraan toevoegt. Je kunt notities voor jezelf achterlaten als een soort geheugensteuntje, je kunt to-do-lijstjes en je eigen agenda vormgeven, maar je kunt vooral heel veel inspiratiebeeld verzamelen voor je eigen interieur.

Doordat je verschillende tabbladen kunt toevoegen, kan je in dit programma een moodboard maken voor elke ruimte in huis. En geloof ons, zodra je daar aan begonnen bent, kan je niet meer stoppen.

Mood board “Life is good” for #luxury_casariccaexpo competition @casariccaexpo and @pinwin.ru @visionnairemoscow @giorgiocollectionrussia @robertocavallihome_interiors #diningroom #console#diningtable#chair – @visionnairehomephilosophy #capboard#chandelier#marble – @giorgiocollectionofficial #lamp – @robertocavallihome_interiors #dishes – @versacemetier #pinBoard#interiormoodboard

50 Likes, 0 Comments – Tanya Nikolaeva (@t_a_n_y_a_nikolaeva) on Instagram: “Mood board “Life is good” for #luxury_casariccaexpo competition @casariccaexpo and @pinwin.ru…”

Moodzer

Op de website Moodzer heb je de keuze om te werken met de gratis, of betaalde versie. Voor het laatste betaal je € 4,50 per maand. Bij de betaalde versie heb je geen limiet aan het aantal moodboards die je kan maken – handig voor als je middenin een verbouwing zit, en zit er ook geen limiet in het aantal foto’s die je kunt uploaden en bewerken.

Je kunt tijdens het maken van het moodboard altijd upgraden naar de betaalde versie. Ook bij dit online programma kun je gebruik maken van al bestaand beeld. Handig voor als je wel een idee hebt van de sfeer die je wilt vastleggen, maar geen zin hebt om eindeloos te scrollen op Pinterest.

Nog meer inspiratie nodig?

Moodboard maken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In een creatieve bui? Zo maak je online je eigen interieur-moodboard
Sluiten