Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 18 mrt 2020

5 toffe decoratietips voor een ongebruikte open haard

Veel oude huizen hebben een schouw, maar geen open haard. De haard is dan al lange tijd niet meer in gebruik, en de bewoners vonden het dan té zonde om de mooi schouw weg te halen. Herkenbaar? We snappen het helemaal. Daarom 4 ideeën om die ongebruikte open haard te stylen. Je moet namelijk gewoon even weten wat je er allemaal mee kan.

De bovenkant van de schouw kun je decoreren met fotolijsten, bloemen en mooie accessoires. Kan je ook wel tips gebruiken hoe je de schouw moet stylen? U vraagt, wij draaien: dit is de beste manier om de schouw van je open haard te stylen.

Zo style je een ongebruikte open haard

1. Een verzameling kaarsen

Met kaarsen kom je natuurlijk het dichtst bij het effect van een werkende open haard. En daar hoef je helemaal niet veel voor te doen!

Koop een flink aantal stompkaarsen in verschillende diktes en groottes en zet daar het hele plateau mee vol. Wanneer je ze ‘s avonds aansteekt zul je zien dat je huiskamer in één handeling lekker cozy wordt.

2. Je eigen mini-bibliotheek

In de uitsparing van de open haar kun je je mooiste boeken en tijdschriften opbergen. Zo bespaar je weer wat ruimte, maar het ziet er ook nog eens super stijlvol uit!

3. Hout (maar dan als decoratie)

Dat je dat open haar niet kunt gebruiken, wil natuurlijk niet zeggen dat je er geen hout in kunt leggen! Koop een zak met haardhout en stapel de blokken speels op in de haard. Het hout geeft het toch een beetje een winters gevoel.

4. Als hondenhok

Loopt er een viervoeter in huis? Toen we de bovenstaande afbeelding zagen waren we helemaal om. Wát een goed idee om van een ongebruikte open haard een hondenhok te maken.

Meer tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 toffe decoratietips voor een ongebruikte open haard
Sluiten