Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 27 okt 2016

Onderzoek: 39% van de Nederlanders verandert interieur maandelijks

Zoals je wellicht hebt meegekregen, deden wij onlangs een onderzoekje. We waren namelijk wel benieuwd hoe vaak ‘de Nederlander’ nu echt bezig is met het interieur. We deelden het onderzoek op Roomed en verspreidden het via de Facebookpagina’s van NSMBL en Want. De volgers van Roomed en NSMBL zijn over het algemeen vrouwelijk, maar Want heeft weer voornamelijk mannelijke volgers. In totaal verzamelden we 675 reacties en wat bleek? Maar liefst 39% van de deelnemers gaf aan elke maand wel iets te veranderen in zijn of haar huis!

Dat stemde de Roomed redactie uiteraard wel gelukkig, maar hoe zit het met die overige 61%? Die zijn verdeeld. Ongeveer 27% gaf aan iets te veranderen in het interieur wanneer een nieuw seizoen aanbreekt, 20% verandert eigenlijk constant iets in huis (dat vinden wij zelfs een behoorlijk percentage) en de overige 13% verandert alleen iets in huis als het echt aan vervanging toe is.

Verplaatsen of nieuw kopen?
Veranderen is natuurlijk iets wat je ook kunt doen met spullen die je al in huis hebt. Dus hoe vaak kopen Nederlanders eigenlijk iets nieuws voor in huis? Een overtuigende 55% koopt maandelijks iets nieuws, gevolgd door 14% die één à twee keer per jaar naar de winkel gaat en 12% die dat wekelijks doet.

Interieur inspiratie
Over inspiratie kunnen we kort zijn. Maar liefst 95% van de deelnemers gaf aan het hele jaar door op zoek te zijn naar interieur inspiratie. Daar worden wij natuurlijk heel vrolijk van, maar het is ook iets wat wij om ons heen merken. Iedereen is wel bezig met interieurs. Is het niet voor je eigen huis, dan is het wel voor je werkplaats! Inspiratie is overal en altijd te vinden; online via Instagram of Pinterest én offline in cafés en winkels of op straat.

Conclusie
Al met al kunnen we uit dit onderzoek concluderen dat ‘de Nederlander’ zich vrijwel dagelijks laat inspireren en elke maand wel iets nieuws voor het interieur koopt. Maar écht veranderen in huis doen we vooral wanneer een nieuw seizoen aanbreekt.

Fotografie door Iris Duvekot voor Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek: 39% van de Nederlanders verandert interieur maandelijks
Sluiten