Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 11 nov 2018

Deze onbewerkte houten vloer in dit Zweedse huis is te mooi voor woorden

Een stijlvol huis kan je op talloze manieren creëren, maar één van de klassieke must’s van een stijlvol huis is een échte houten vloer. Daarvan gaat ons interieurhartje dan ook sneller kloppen. We nemen een kijkje in dit Zweedse appartement dat volledig is bedekt met een houten vloer. Jaloers, ahum. 

Een dikke, onbewerkte houten vloer. Dit appartement is 61,5 vierkante meter en telt drie kamers. Alledrie belegd met deze chique vloer die daarmee zorgt voor de clean en zen uitstraling van het huis.

houten vloer
bank in woonkamer

Minimalisme met kleur

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door het strakke design en vooral géén poespas. Eigenlijk is ook dit appartement redelijk minimalistisch ingericht en heeft maar weinig meubels.

Toch zorgt de klassieke houten vloer voor een warme sfeer en komen zo de andere kleuren in het appartement meer naar voren. De bruine poef, het fluwelen kussen en natuurlijke de vrolijke, maar vooral erg subtiele planten.

Dit vind je vast ook leuk: Minimalisme ten top: een compleet wit hotel in Mexico

keuken met houten vloer
keuken met houten vloer

Warme keuken

Hoewel ook in de keuken weinig poespas te vinden is, straalt het toch veel warme uit. Nu heeft de keuken al meer houten tinten dan de woonkamer, maar de houten vloer zorgt dat dit nog meer wordt geaccentueerd.

Een keuken met veel hout kan snel te veel worden en vrij donker ogen. Omdat de rest van de keuken erg rustig is qua kleuren en tinten én veel lichtinval heeft, is de keuken een perfecte match tussen warmte en minimalisme.

mooi opgemaakt bed in slaapkamer slecht slapen

Simpel met een kingsize bed

Door de houten vloer heb je ook in de slaapkamer niet veel nodig om een knusse sfeer te creëren. Geheel in stijl met de andere kamers in het huis, heeft ook de slaapkamer voornamelijk hout tinten: de houten lamp, een houten wandrak en een antieke lade kast.

slaapkamer met raam
slaapkamer met open deur

De houten vloer loopt stijlvol door van de slaapkamer naar de woonkamer. Omdat de vloer erg licht van kleur is, ogen alle ruimtes een stuk groter dan wanneer de vloer donkerder zou zijn. Daarnaast steken de andere bruine details er nu éxtra vrolijk bij af.

Benieuwd naar meer mooie Zweedse appartementen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze onbewerkte houten vloer in dit Zweedse huis is te mooi voor woorden
Sluiten