Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 20 apr 2020

Een favoriete combinatie voor in de slaapkamer: olijfgroen en oudroze

De juiste kleur voor de slaapkamer kiezen kan soms lastig zijn. Je wilt een stijlvolle slaapkamer, maar je wilt er ook lekker kunnen slapen. Wij helpen je een handje op weg door onze favoriete slaapkamerkleuren te laten zien. Met vandaag: de combinatie olijfgroen en oudroze.

Groen is een perfecte kleur om in de slaapkamer toe te passen. Groen stimuleert de creativiteit, maar is tegelijkertijd ook een rustgevende kleur. Daarnaast is een olijfgroen ook nog eens gemakkelijk te combineren met veel andere kleuren.

groene slaapkamer met oudroze
Bron: Bolaget
groene slaapkamer met oudroze
Bron: Bolaget

Olijfgroen? Ga voor details in oudroze

Een goede combinatie met groen is roze. Ons advies: als je voor een olijfgroene muur in de slaapkamer gaat, kleed je kamer dan eens aan moet oudroze details. Het hoeft niet je primaire accentkleur te zijn – wit is daarvoor ook een goede optie. Maar door een contrastrende rozetint toe te voegen, maar je jouw slaapkamer ineens een stuk spannender.

Voor het toevoegen van een accentkleur hoef je echt niet moeilijk te denken. Een effen kussen achter je hoofdkussen, en een vaasje met een simpele tak bloemen kan al wonderen doen.

groene slaapkamer met oudroze
Bron: Bolaget

Bang om alle muren in jouw slaapkamer een kleurtje te verven, omdat je denkt dat jouw slaapkamer dan te donker wordt? Kijk dan eens naar jouw raampartij. Met een paar licht doorlatende gordijnen kan je een extra lichtpunt in jouw slaapkamer creëren.

Ga ook voor een licht dekbedovertrek, en een zo licht mogelijke kledingkast. Hierdoor wordt het licht dat binnenkomt door het raam subtiel gereflecteerd. Met deze aanpassingen in jouw slaapkamer zorg je ervoor dat jouw kamer zeker niet te donker oogt, en dat het olijfgroen op de muur extra goed uitkomt.

Lees ook: Zo vergroot je optisch je ruimte met lichte verfkleuren

Andere mooie slaapkamers bekijken doe je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een favoriete combinatie voor in de slaapkamer: olijfgroen en oudroze
Sluiten