Een esthetische toevoeging aan je interieur: de olijfboom als kamerplant

Een esthetische toevoeging aan je interieur: de olijfboom als kamerplant

De Monstera, de bananenplant en de pannenkoekenplant kennen we inmiddels wel. Hoewel het favorietjes blijven, hebben wij een alternatief voor een esthetische groene touch aan je interieur: een olijfboom.

De olijfboom is niet de enige (fruit)boom die je in je woonkamer kunt laten groeien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avocadoboom? Hoe je deze zelf kweekt, lees je hier.

Stylizimo blog
Riika

Vooral in veel Scandinavische interieurs zien wij dit esthetische pareltje voorbij komen. Je kunt een statement maken met een groot exemplaar, maar ook een subtiel boompje in een grote (oversized) pot staat mooi op bijvoorbeeld de vensterbank. Het straalt rust en sereniteit uit en past daarom ook zo goed bij een interieur met subtiel kleurgebruik en natuurlijke materialen.

Hector Havana
Bloemdesign

Onderhoud

Als je een olijfboom binnen neerzet, kun je het beste een plek in de kamer kiezen waar de plant in direct daglicht staat (minstens zes uur per dag). Het kan zijn dat de boom zijn bladeren verliest als je ‘m net in huis hebt. No worries, dit is slechts een schrikreactie. Blijf water geven en na een aantal dagen zullen de bladeren weer langzaam aangroeien.

Meer groen in huis:

Ga voor de Fiscus Vioolbladplant, een opvallende bamboe of deze schattige donkey tail vetplant.