Olifantsoor: perfect als eyecatcher in dat lege hoekje

Olifantsoor: perfect als eyecatcher in dat lege hoekje

Onze plantenobsessie houdt niet op! We hebben weer een prachtige plant gevonden voor in ons interieur die we graag met jullie delen: de Olifantsoor. De plant wordt ook wel Alocasia genoemd. De roots van de plant liggen in het tropische gebied van Azië, en dan vooral in India. Tropisch of niet; wij willen de plant gewoon nu bij ons thuis hebben staan!

Onlangs lieten we jullie kennis maken met de Bananenplant. Wil je het nog eens teruglezen? Klik dan hier.

De naam

De naam ‘Olifantsoor’ komt voort uit de enorme bladeren van de plant. Deze bladeren werden in het regenwoud gebruikt als schuilplek. Ze kunnen namelijk wel anderhalve meter breed worden! Deze plant zet je dan ook het liefst in een lege hoek of op een grote tafel, zodat de plant lekker veel ruimte heeft om te groeien.

Bron: Muubs

Bron: Fem Home

Verzorging

De Olifantsoor doet het het best wanneer de grond waarin hij staat een beetje vochtig is. Geef de plant dus regelmatig een klein beetje lauwwarm water. Daarnaast staat de plant graag in het zonnetje, dus zet de pot lekker dichtbij het raam. Wordt je plant toch wel echt te breed? Knip dan het onderste blad van de plant af tot ongeveer vier centimeter van de grond.


Een tijdje geleden keken we binnen in het appartement van Marc en Nienke in Wormerveer. Ook zij hadden een prachtige Olifantsoor staan!

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar onderstaande planten die we al eens in het zonnetje hebben gezet: