Hippe kamerplant: de Olifantsoor lijkt uit een ander tijdperk te komen

Felgroene, pijlvormige bladeren in combinatie met donkergroene nerven. We hebben het over de Olifantsoor, een kamerplant die de laatste tijd steeds vaker opduikt in verschillende interieurs. Dat vinden we niet gek, want deze prachtige kamerplant lijkt wel uit het tijdperk van dino’s te komen.

We vinden het dan ook niet zo gek dat de Olifantsoor vaak ‘dragon scale’, ofwel ‘drakenschubben’ genoemd wordt.

Te mooi. De plant lijkt zelfs een metallic laagje over zich heen te hebben, waardoor de bladeren nóg meer op drakenschubben lijken. Daar word je toch instant blij van?

De Olifantsoor verzorgen

Het beste zet je de Olifantsoor op een lichte plaats, maar met indirect zonlicht. Hij doet het het beste in een warme ruimte. Kijk daarom ook uit met donkere hoekjes, want daar zal de kamerplant het absoluut niet goed doen. Sterker nog: de mooie gekleurde bladeren zullen dan steeds minder mooi worden.

De Olifantsoor water geven

De Olifantsoor is in principe een gemakkelijke plant. Maar zorg er wel voor dat de wortels niet te nat blijven, want de wortels rotten erg snel. In de zomer kan je de planten het beste een keer per week water geven. In de winter hoeft dit minder vaak. Laat in de tussentijd de grond bijna helemaal opdrogen.

Ook vind de Olifantsoor een vochtige omgeving erg prettig. Dit krijg je voor elkaar door de lucht rondom de plant het hele jaar door te nevelen met een plantenspuit.

Heeft de plant gele of bruine bladeren? Verwijder deze dan meteen. De plant is gevoelig voor schimmelziekten, en dat is het laatste wat je voor je plant wilt!

Nog meer lezen over de mooiste planten?

Reageer op artikel:
Hippe kamerplant: de Olifantsoor lijkt uit een ander tijdperk te komen
Sluiten