Zelf oliebollen gebakken? Zo krijg je the day after die vette geur uit huis

Tijdens de feestdagen worden er ontzettend veel lekkere hapjes klaargemaakt. Van een gevulde kalkoen, stoofperen tot aan de lekkerste oliebollen. Oliebollen horen bij de feestdagen, maar één ding is er minder leuk aan: die vette oliebollengeur die uren in huis blijft hangen nadat je ze thuis zelf hebt gebakken.

Hierdoor krijg je direct de neiging om zelf onder de douche te springen – maar het huis blijft stinken. Fear no more, we hebben voor je opgezocht hoe je de oliebollengeur uit huis krijgt.

Oliebollengeur uit huis krijgen doe je zo

1. Zorg voor tocht in huis

De nummer één tip is om het raam (of deur) open te zetten wanneer je oliebollen bakt. Zo kunnen die nare kookluchtjes namelijk direct naar buiten zonder dat ze uren in je keuken (of hele huis) blijven hangen.

2. Gebruik je afzuigkap

Ook heb je veel aan een afzuigkap. Die zorgt ervoor dat geurtjes, vet en vocht netjes worden afgevoerd. Bovendien gaat het schoonmaken straks ook een stuk makkelijker.

> Keuken schoonmaken: zo krijg je een vette keuken weer brandschoon

3. Vul een pannetje met azijn

Een andere manier om oliebollengeur te verdrijven is door een pannetje met azijn op het vuur te zetten tot het bijna kookt. Zet vervolgens het vuur laag en bak je oliebollen. Als je klaar bent kun je het vuur van beide uitzetten. Azijn helpt namelijk als geen ander om nare geurtjes te verdrijven.

Niet zo’n liefhebber van azijn? Je kunt er ook voor kiezen om een pannetje te vullen met water en een aantal kaneelstokjes. Het hele huis zal binnen no time heerlijk naar kaneel ruiken.

Lees ook: Grote schoonmaak? 8 x jouw huis schoonmaken met azijn

4. Watjes met vanille-extract

Dompel een aantal wattenschijfjes in vanille-extract en plaats deze op een bordje in de keuken. Doe dit het liefst nog voordat je begint met het bakken van je oliebollen zodat de vanillegeur je hele keuken omringt.

> Doen: 3 natuurlijke manieren om je huis lekker te laten ruiken

Meer tips voor nare geurtjes in huis

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zelf oliebollen gebakken? Zo krijg je the day after die vette geur uit huis
Sluiten