Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 29 apr 2019

Dit appartement heeft okergele accenten voor een warme uitstraling

Mooi, al die moderne huizen vol zwart, wit en misschien een beetje donkerblauw – maar wat als je helemaal niet zo van de koele kleuren bent? Ook een warme uitstraling kan hartstikke stijlvol zijn! De bewoners van dit appartement gingen bijvoorbeeld voor meerdere tinten bruin met okergele accenten en gouden details, en het is prachtig.

En o ja, er hangen ook nog eens heel toffe lampen in dit huisje.

Afbeelding van appartement met okergele accenten 2
Afbeelding van appartement met okergele accenten 3

Okergele accenten in de woonkamer

De makkelijkste manier om wat kleurrijke doch warme tinten in je woonkamer te verwerken, is door kussens op de bank, die in dit geval dus okergeel zijn. Maar ook het schattige vaasje op de salontafel en de gele details in het wandkleed dragen hun steentje bij. De poef is weliswaar niet okergeel, maar de lichtbruine roestkleur past natuurlijk wel prima in de rest van het kleurenschema.

En heb je die toffe lamp gezien? Die past niet alleen bij de andere gouden details in de kamer, maar het is ook gewoon een heel tof designstuk.

Afbeelding van appartement met okergele accenten 4
Afbeelding van appartement met okergele accenten 5

Als je dan toch voor een kleurenschame met warme uitstraling hebt gekozen, vergeet dan ook de houten meubels niet. Én de gouden keukentrolley, want dat is natuurlijk het pronkstuk van deze kamer. Daar staan in dit geval heel toepasselijk flessen drank en glazen op (we noemen het niet voor niets een bar cart), maar die kun je natuurlijk ook vervangen door wat decoraties.

Afbeelding van appartement met okergele accenten 6
Afbeelding van appartement met okergele accenten 7
Afbeelding van appartement met okergele accenten 8

Bruin en wit in de slaapkamer

Zelfs in de slaapkamer komt nog wat okergeel naar voren, in het schilderij aan de muur – maar de kamer wordt vooral overheerst door wit en bruin. En dat is een heel fijne combinatie! De witte kozijnen en het dekbedovertrek laten de slaapkamer er rustig en helder uitzien, terwijl het bruin mooi bij de rest van het huis past. Ook hier hangt trouwens weer een toffe lamp, hier in de vorm van een kroonluchter.

Afbeelding van appartement met okergele accenten 9
Afbeelding van appartement met okergele accenten 10

Het moge duidelijk zijn: wij zijn wel te spreken over dit kleurenschema! Houten kapstok erbij, wat rieten manden en je warme uitstraling is helemaal af.

Meer mooie appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bjurfors

Reageer op artikel:
Dit appartement heeft okergele accenten voor een warme uitstraling
Sluiten