Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 22 okt 2019

Met deze kleuren combineer je okergeel het beste in jouw interieur

Ben je – net als wij – helemaal gek op de kleur okergeel in je interieur, maar weet je nog niet zo goed hoe je die kleur het beste kan combineren met andere kleuren? Wij helpen je een handje op weg om okergeel het middelpunt van jouw interieur te maken.

Okergeel is een warme, tijdloze kleur die de laatste jaren steeds populairder aan het worden is. De kleur past zowel in een moderne inrichting als een industriële of Scandinavische inrichting omdat het een kleur is die je met veel andere kleuren goed kunt combineren.

De officiële RAL-kleur die de naam ‘okergeel’ heeft, is de RAL-kleur 1024. In de praktijk zien we echter dat de kleur wat geler en feller is dan die RAL-kleur. Ook mosterd geel en goudgeel worden vaak genoemd onder de kleur okergeel.

Okergeel combineren doe je op déze manier

Okergeel + groen + blauw

Okergeel en blauw zijn hele contrasterende kleuren, waardoor ze goed bij elkaar staan. Oker en navy blauw geven jouw interieur zelfs een onverwachte klassieke wending. Precies how we like it.

In het bovenstaande kleurenpalet zie je dat oker perfect matcht bij natuurlijke kleuren als groen, blauw en bruin. Ook kamerplanten staan erg mooi bij deze kleur, en worden nog nét een tikkie groener bij een okergele wand. Dat maakt oker de perfecte kleur voor je urban jungle appartement.

Okergeel + groen + oud roze

Geen fan van blauw in huis? Vervang de blauwe tinten dan eens door roze. Verschillende tinten roze staan namelijk hartstikke goed bij oker. Oud roze dat zelfs een beetje naar zalm/oranje neigt? Yes please. Blush roze? Ook helemaal het einde.

Okergeel + blush roze

Over blush roze gesproken: de combinatie van oker en blush roze doet ons een beetje denken aan een over the top snoepwinkel waar je het liefste nooit meer uit wil komen. Suikerspin, anyone?

In huis is dit een zoete combinatie die niet alleen voor de kinderkamer, maar elke kamer in huis kan. We zien deze combinatie met okergeel namelijk ook hélemaal voor ons in een goed gestylede home office. Maak de kleurencombinatie af met navy blauw en je hebt de smaak helemaal te pakken.

Okergeel + zwart + grijs + wit

Oké, we geven toe dat zwart en wit officieel geen kleuren zijn. Maar oker past wél heel goed bij deze tinten, dus daarom zetten we ‘m toch nog even in dit lijstje. Okergeel is namelijk nét dat zonnige accent dat een monochroom interieur helemaal kan doen opfleuren.

Ook fijn: oker past bij elk seizoen. Je hoeft in de lente of herfst niet naar de verfkwast te grijpen, want deze kleur kan tijdens alle seizoenen een prominente rol in huis spelen.

Meer inspiratie nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze kleuren combineer je okergeel het beste in jouw interieur
Sluiten