Trendy én makkelijk te onderhouden: een ode aan het luchtplantje

Trendy én makkelijk te onderhouden: een ode aan het luchtplantje

Mijn plantenliefde blijft groeien – maar helaas groeit mijn kamer niet mee. Gelukkig heeft het volgende plantje weinig ruimte nodig, zelfs geen potgrond (en bonuspunt: weinig verzorging!). Ik heb het over het luchtplantje.

Wil je weten waar je dit plantje koopt, hoe je het moet verzorgen en op welke manier je dit speelse exemplaar kunt stylen? Ik geef je tips & tricks!

Elaine

Omdat het luchtplantje geen potgrond nodig heeft, kun je ‘m op vele manieren gebruiken als interieurdecoratie, zolang er maar voldoende daglicht is. Leg het speelse plantje bijvoorbeeld op een sierlijk schaaltje (zoals dit schaaltje met een marmeren look, dat je gemakkelijk zelf kunt maken).

Draadzaken

Een andere persoonlijke favoriet is deze bovenstaande himmelis. De geometrische exemplaar is vernoemd naar het Finse woord himmeli, wat hemel betekent. Leuk om aan de muur te hangen, onder aan een plankje of een prikbord.

Een himmelis – die je zelf in elkaar zet – koop je onder andere bij Draadzaken.

Of ga zelf aan de slag! De DIY voor deze simpele hangers vind je hier.

Mode and deco

Verzorging
Een luchtplantje is gelukkig gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig aandacht nodig. Om de één tot twee weken doop je het even in een glas met water en laat je het goed drogen op een stuk keukenpapier. Of spray met een mister een beetje vocht op het plantje zo nu en dan. Als jouw luchtplantje een bloemetje heeft, zorg er dan voor dat deze niet nat wordt. That’s it!

Hier shop je de leukste houders
Meer styling inspiratie nodig? Dit zijn enkele leuke Etsy webshops met simplistische houders voor je luchtplantje.