Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 22 jun 2018

De eindbaas onder de meubels: een ode aan de sidetable

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag lees je een ode aan de sidetable.

Sommige interieuritems zijn ontzettend veelzijdig. Laatst schreef ik al een stukje over de alleskunner het vloerkleed. Onder de meubels vindt je ook zo’n eindbaas: de sidetable. Dit meubelstuk wordt vaak onderschat of zelf vergeten. Zonde! Want dit meubel is praktisch, stijlvol en veelzijdig. Geloof je me niet? Lees vooral verder.

Hal

Ja, hier zie ik ‘m vaak. Niets mis mee. Door de lange en smalle vorm van veel sidetables is dit natuurlijk ook een goeie plek. Perfecte voor het welbekende sleutelschaaltje en een spiegel om je gebit nog een laatste keer te checken op achter gebleven stukjes eten voor je de deur uit gaat.

een sidetable in de hal
The Elgin Avenue

Woonkamer

Veruit mijn favoriete plek voor een sidetable. Met name voor huurhuisbezitters is dit een geschenk uit de hemel. Vaak mag je geen gaten maken in de muren van huurwoningen en een sidetable biedt je de mogelijkheid om wanddecoratie te ‘faken’. Je kan namelijk heel makkelijk hoge spiegels en/of grote schilderijen boven op het meubel zetten en zo eenzelfde effect creëren zonder gaten. Score! Als je kiest voor een sidetable met vakken kun je zelfs je hele muur van onder tot boven stylen zonder deze te beschadigen.

Een andere topplek voor een sidetable in de woonkamer is achter de bank. Je levert iets aan ruimte in, zo 30 cm, maar je krijgt er super veel sfeer en stylingmogelijkheden voor terug. Zo kun je namelijk ineens heel makkelijk aan weerszijde twee leeslampjes kwijt of de hoogte in werken met bijvoorbeeld grote windlichten. Ook heel tof maar niet geschikt voor een huishouden met kinderen: een giga boeket achter de bank. Het is alsof je een luxe hotel binnenstapt. Uiteraard kun je ook hier werken met schilderijen en/of een spiegel. Eigenlijk biedt het zoveel opties dat kiezen nog moeilijk wordt. Succes!

een sidetable in de woonkamer
Habitissimo

Keuken

Wat? Een sidetable in de keuken?! Jazeker, met name als je iets kleiner woont kant dit echt een uitkomst zijn. Veel oudere stadsappartementen hebben een lange smalle keuken met weinig bergruimte. Een smalle sidetable met vakken tegen de muur geeft je direct meer bergruimte en ook nog een stukje extra werkruimte. Zet er je mooiste kookboeken op in combinatie met wat van je lievelingsservies en je geeft de keuken ook nog eens een fijne style boost.

sidetable in de keuken
Cox & Cox

Slaapkamer

Sommige mensen zijn gezegend met een grote slaapkamer. Dan kun je een sidetable combineren met een fijne stoel, een zacht vloerkleedje en een grote plant om een heerlijk lees hoekje te creëren voor jezelf. Als je slaapkamer iets minder groot is kun je de sidetable inzetten als beautytafel.

Sidetables zijn vaak wat minder breed en daarom zeer geschikt voor je bescheiden slaapkamer. Combineer met een poefje die je in z’n geheel onder de sidetable kan schuiven als je er niet op zit. Dit scheelt weer ruimte. Hang een toffe ronde spiegel op en vergeet vooral goede verlichting niet. In een handomdraai heb je een plekje voor jezelf gecreëerd. Hoe leuk?!

Design Within Reach

Vorige blog van Marlies gemist? 3 dingen die je nu kan doen om je interieur een designer boost te geven

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De eindbaas onder de meubels: een ode aan de sidetable
Sluiten