Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 17 feb 2022

Een tip van stylisten: breek de regels en kies nonchalante plekken uit voor je kunst

De kans is groot dat jij kunst altijd ophangt of neerzet op ‘logische’ plekken, zoals een muur of op een tafel. Waarom eigenlijk? Stylisten daarentegen leggen voorwerpen vaker neer op onverwachte plekken. Je breek hiermee de ‘kunstregels’, maar het geeft een meer nonchalante en artsy look.

Kunstregels breken

Een leuke verassing

Stylist Emily Henderson past de techniek maar al te graag toe en legt uit waarom. “Het voegt dimensie toe op een rebelse en onverwachte manier”, schrijft ze.

Volgens haar is het een leuke geheime verassing, wanneer je een kastje open doet en er ineens een kunstwerk te zien is. “Dit kan het beste in een glazen kast, zodat je het niet letterlijk verstopt en het wel opvalt.” Een beeld of schilderijtje op een onverwachte plek staat gewoon hartstikke cool.

Kunst in de keuken

De meeste mensen zullen kunst op een promimente plek in de woonkamer hangen, maar ooit gedacht aan de keuken? Achter een stel bekers of borden? Hartstikke vet als daar ineens een kleurrijk schilderijtje opduikt.

Op boekenplanken

Een kast vol boeken is sowieso al een blikvanger in je stulpje, maar wat dacht je van hier en daar een schilderij op de planken? Het staat lekker nonchalant en daardoor ook artistiek. Zorg wel dat de kast niet al propvol staat met boeken, want dan ziet het er té druk uit.

Kunst op de grond

Niemand zegt dat je beelden of schilderijen ergens ‘op’ moet zetten of hangen. Je kunt ook prima een leuke plek op de vloer zoeken. Emily Henderson is hier groot voorstander van: “Styling draait niet om een perfect design, maar om creatieve expressie. Je bent niet perfect en dat zou je huis ook niet moeten zijn.”

Voor het raam

Nóg een onverwachte en prachtige plek voor kunst is voor het raam. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is een hartstikke leuke toevoeging aan je werkplek.

Hoe kies je het juiste kunstwerk uit? Een guide om je ermee te helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

stylebyemilyhenderson

Reageer op artikel:
Een tip van stylisten: breek de regels en kies nonchalante plekken uit voor je kunst
Sluiten