5 tips om de nieuwjaarsschoonmaak om te toveren tot een feestje (let’s go!)

Gelukkig nieuwjaar! Het nieuwe jaar is het perfecte moment om een poetsbeurt voor je hele huis in te plannen. We noemen het de nieuwjaarsschoonmaak – en daar kunnen we deze tips van poetsgoeroe Zamarra Kok goed bij gebruiken.

In dit artikel lees je alles over het opruimen en schoonmaken van je huis, zodat je het nieuwe jaar met een frisse start kunt beginnen.

5 tips voor je nieuwjaarsschoonmaak

Tip 1: maak het leuk voor jezelf (en houd je niet in!)

Muziek is dé key voor een leuke schoonmaakbeurt. Als je een stille stofzuiger hebt, zoals de nieuwe ROIDMI RS60, kan je de muziek door je speakers laten knallen. Zo niet, zet dan vooral je koptelefoon op. Maak een echte work-out van je schoonmaaksessie, dans tijdens het stofzuigen, en zet vooral een toffe playlist op waar je energie van krijgt.

Ook je outfit kan je aanpassen op het schoonmaken. Haren die in je ogen vallen terwijl je aan het stofzuigen bent, is natuurlijk niet ideaal. Je kunt beter je haar vastknopen met een bandana of sjaaltje. Ziet er niet alleen hip uit, maar zorgt ook voor minder frustratie tijdens het schoonmaken.

Tip 2: ruim je thuiswerkplek op

Onze favoriete opruim-tip van Zamarra Kok: ruim aan het eind van je werkdag je thuiswerkplek op. Als je overdag aan de eettafel werkt, zorg er dan voor dat je al je werkspullen opruimt zodat je ‘s avonds niet aan je werk hoeft te denken.

Hoe je dat opruimen het beste aanpakt? Leg bijvoorbeeld al je spullen op een dienblad of in een bak, en zet het dienblad in een dichte kast. Zo heb je de volgende ochtend ook weer alles in een handomdraai bij elkaar.

Tip 3: maak wat vaker schoon (dat bespaart tijd!)

Zie jij telkens op tegen het schoonmaken omdat het écht veel werk is? Probeer er dan eens voor te zorgen dat je niet telkens tot het laatste moment wacht. Je kunt immers beter voorkomen dan genezen.

Als jij op dit moment 1 x per week stofzuigt, schroef dat dan eens op naar 3 x per week. Doordat je vaker stofzuigt, is er minder stof in huis te vinden. Dat zorgt er dan weer voor dat je sneller klaar bent. Hetzelfde geldt voor de koelkast: eens per week een doekje door de koelkast is veel minder werk dan eens per maand een deep cleaning poetsbeurt.

Tip 4: de grondige poetsbeurt

Over deep cleaning gesproken: om je huis écht schoon te maken, is het ook belangrijk om soms een poetssessie in te plannen waarbij je de “vergeten hoekjes” meepakt. Denk aan de plinten, stopcontacten, gordijnen, de onderkant van je stoelpoten en de keukenlades.

Tip 5: less is more

Tenminste, als het om schoonmaakmiddel gaat. Zamarra Kok raadt aan om minder poetsmiddel te gebruiken. Zo bevat glasreiniger vaan alcohol, waardoor er strepen op je ramen achterblijven. Je kunt beter water en azijn gebruiken, en je ramen drogen met goede microvezeldoeken.

Meer tips voor de nieuwjaarsschoonmaak

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 tips om de nieuwjaarsschoonmaak om te toveren tot een feestje (let’s go!)
Sluiten