Hoe geef je nieuw geschilderde meubels een oude, verweerde look?

Wij zijn er gek op: meubels die een verhaal met zich meedragen. Vaak zie je aan de verweerde, afgeraffelde verf van een meubelstuk wel dat het een oud ding is. Maar wist je dat je ook zélf ervoor kan zorgen dat jouw favoriete meubelstuk er zo oud uit ziet? Wij zetten voor je op een rijtje hoe je dat aanpakt.

En het leuke is, het is ook nog eens super simpel!

Dit heb je nodig:

  • Een (oud) houten meubelstuk of houten kistje
  • Verf
  • Een schuurmachine

We beginnen met de basis: verf het hout in de kleur waarin jij je meubels (of houten planken, of kistjes) wilt hebben. Ga voor een kleur die goed in jouw interieur staat. Houd het niet bij wit, want je kan elke kleur kiezen die je leuk vindt. Denk out of the box!

Als de verf helemaal opgedroogd is, is het tijd om de schuurmachine er bij te pakken! Het leukste gedeelte van deze gemakkelijke diy is namelijk het schuren van je plank. Schuur de hele plank op, maar let op dat je niet té veel wegschuurt. Geef bijvoorbeeld wat extra druk op de randjes voor een verweerd effect, maar laat nog voldoende kleur in tact in het midden. Het is immers zonde als je dat mooie kleurtje niet meer ziet.

En eigenlijk was dat ‘m al. Voor de echte finishing touch kan je altijd nog een blanke lak gebruiken, maar dat is absoluut niet nodig.

Ga voor nog meer vintage look in huis:

Bron: downhomeinspiration

Reageer op artikel:
Hoe geef je nieuw geschilderde meubels een oude, verweerde look?
Sluiten