Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 1 aug 2020

New you – 7 nieuwe gewoontes die je leven en je huis gaan veranderen

Het sluipt erin: de sleur in huis waar je moeilijk uitkomt. Alles gaat op de automatische piloot en daardoor is eigenlijk nooit iets leuk of verrassend. Daarom is het slim deze nieuwe gewoontes in je leven in te brengen om te zorgen voor de nodige verandering.

De gewoontes zullen zorgen voor meer plezier in je dag en een fijner energieker ritme, waardoor je meer uit jezelf en je huis kan halen.

> Lees ook: Gewoontes om jezelf aan te leren voor een schoon en opgeruimd huis

Nieuwe gewoontes die je veranderen

1. Opruimen voordat je gaat slapen

Als het tijd is om te slapen, gooien we vaak gewoon neer wat we aan het doen waren. Dan word je vervolgens wakker in een rommelig huis.

Leer jezelf aan om voor het slapen gaan de spullen op te bergen waar je mee bezig was. Raap spullen bij elkaar, doe de afwas, laad de vaatwasser in en gooi je vuile was in de wasmand. Zo hoef je dit niet in de ochtend te doen.

2. Je bed iedere ochtend opmaken

Dit weten we allemaal: niks is lekkerder dan slapen in een schoon opgemaakt bed. In de ochtend heb je geen zin om je bed op te maken, maar ‘s avonds ben je jezelf sowieso dankbaar. Het staat netjes en is ontzettend fijn.

3. Meer lezen

Lezen is dé manier om jezelf even af te zonderen van de wereld en nieuwe dingen te leren. Probeer dit meer te doen, zeker voordat je naar bed gaat.

De meeste van ons zitten voor het slapen gaan op ons telefoon, terwijl we onszelf zo alert en wakker houden. Van lezen word je vermoeid en val je sneller in slaap.

4. Geef jezelf deadlines

Ben jij iemand die taken beter en eerder uitvoert als er een deadline voor staat? Geef jezelf dan deadlines voor dingen die je in huis nog moet doen.

Bijvoorbeeld dat je voor het weekend spullen naar de kringloop brengt of voor zaterdag je hele kledingkast uitgezocht moet hebben. Zo blijft het niet liggen en zorg je ervoor dat je het sneller doet.

5. Meer beweging

Beweging is belangrijk om je fit en goed te voelen. Zorg voor meer beweging als een van je nieuwe gewoontes. Je hoeft niet gelijk uren te gaan sporten. Het is ook gewoon fijn om iedere dag buiten een rondje te lopen.

6. Verhoog je uren slaap

Voel je je vermoeid, duf en futloos? Dan kan het zijn dat je niet genoeg slaap krijgt. De gemiddelde volwassene heeft zes tot acht uur slaap nodig. Als jij zes uur slaapt en eigenlijk acht uur nodig hebt, dan ben je de hele dag moe.

Probeer dus die extra uurtjes te pakken door jezelf eerder naar bed te sturen. Dan maar even iets minder Netflix kijken.

7. Spaar geld voor wat je écht leuk vindt

Geld maakt niet gelukkig, maar het zorgt er wel voor dat je leuke dingen kunt doen en kopen. Helaas groeit geld niet aan bomen.

Wees dus selectief in je uitgaven en beperk het tot dingen die je écht leuk vindt om te hebben. Ga niet voor de goedkopere salontafel als je ook twee maanden door kunt sparen voor een hele mooie.

Meer goede gewoontes om jezelf aan te leren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Every Girl

Reageer op artikel:
New you – 7 nieuwe gewoontes die je leven en je huis gaan veranderen
Sluiten