Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 13 mei 2021

Weer een feestje om naar te kijken: het nieuwe behang van Creative Lab Amsterdam

Wauw, Creative Lab Amsterdam presenteert behang vol verhalen. Ze lanceren een behang- en printcollectie vol flora en fauna uit oude meesterwerken afkomstig uit de collectie van het Rijksmuseum. Hoe tof is dat? Wij laten de collectie aan jullie zien.

Zoek niet langer naar het perfecte behang voor je interieur maar hang de werken uit het Rijksmuseum op je muur. De meesterwerken krijgen zo een nieuw leven in jouw huis. Scroll snel verder om het te zien.

Creative Lab Amsterdam

Creative Lab ontwikkelt sinds 2016 kaarten, behang en ‘stationery’ van hoge kwaliteit. Het label straat energie en professionaliteit uit.

Elk jaar lanceren ze twee stationery collecties en een behangcollectie. Dit keer is dat dus een collectie gebasseerd op werken van het Rijksmuseum.

Onwijs tof: zomers behang van Creative Lab Amsterdam


Creative Lab Amsterdam behang
Bron: Creative Lab Amsterdam

Het Rijksmuseum behang

De collectie van het Rijksmuseum is online voor iedereen toegankelijk. De meeste musea willen controle houden over de beelden van hun collectie maar het Rijksmuseum wilt juist mensen aanmoedigen om zelf aan de slag te gaan met de schilderijen.

Parool interviewde Marijke Smallegange, hoofd Communicatie & Marketing van het Rijksmuseum. Zij vertelt: “Door onze collectie openbaar te maken hopen we creativiteit te stimuleren.”

Bloemenbehang rijksmuseum
Bron: Creative Lab Amsterdam

Heleen van Nierop (Creative Director van Creative Lab): “Elk fijne detail, van vlindertje tot de bloemenkrans die een uitgangspunt werd voor een van de ontwerpen, is terug te vinden in de vele tekeningen die ik online kon bekijken.

De fijngetekende bloem- en dierfiguren, uit tekeningen en schilderijen van verschillende kunstenaars, zijn gecombineerd tot nieuwe fantasievolle en fabelachtige prints: het bloemenbehang.

Rijksmuseum collectie
Bron: Creative Lab Amsterdam

Het werk in het behang

In de nieuwe collectie worden meerdere elementen uit werken – daterend van 1300 tot 1800 – met elkaar gecombineerd. Ze selecteerden werken van oude meesters zoals: Aert Schouman, Robert Jacob Gordon en Henriëtte Geertruida Knip.

Deze kunstenaars komen allemaal uit een heel andere tijd, maar hun stijlen gaan erg goed samen. Elk van deze kunstenaars had een eigen visie op de wereld en legde flora en fauna op persoonlijke wijze vast.

Behang flora en fauna
Bron: Creative Lab Amsterdam

Het behang in jouw huis

Als je het prachtige behang koopt, kan je het op maat bestellen. Zo wordt voorkomen dat een grote bloem bijvoorbeeld door midden wordt geknipt. Door alleen op bestelling te leveren en het precies te laten passen kunnen ze duurzamer produceren.

Dit worden de 6 populairste behang trends in 2021 (en wat zijn ze tof!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Creative Lab AmsterdamParool

Reageer op artikel:
Weer een feestje om naar te kijken: het nieuwe behang van Creative Lab Amsterdam
Sluiten