Een nieuwbouwhuis sfeer geven doe je met deze handige tips

Een nieuwbouwhuis sfeer geven doe je zo

Je bent super tevreden met je mooie grote bank, de nieuwe eettafel heeft een mooi plekje gekregen en een warm vloerkleed ligt te schitteren op de vloer. Maar als je kritisch naar je huis kijkt, is het alles behalve gezellig. En hangt een kille sfeer. Een probleem dat in veel nieuwbouwhuizen voorkomt. Hoe je een nieuwbouwhuis tóch sfeer geeft, leggen we je maar al te graag uit.

Wij hebben onze beste tips voor het inrichten van een nieuwbouwhuis onder elkaar gezet.

Nieuwbouwhuis sfeer geven #1

Zorg voor harmonie in huis

En daarmee bedoelen we niet ‘koop een salontafel, eettafel en buffetkast uit dezelfde serie’. Ga voor unieke items waar je helemaal achter staat. Dat kan best een IKEA-kast zijn, maar om geen pagina uit de IKEA-catalogus te worden is het belangrijk om die kast te combineren met iets wat meer sfeer uitstraalt. Een meubelstuk met een verhaal, of je dat nou uit de kringloopwinkel haalt of van je oma hebt gekregen.

Die harmonie krijg je door meubels te kiezen die goed bij elkaar passen, maar je kunt ook kijken naar kleur. Ga je voor een eettafel gemaakt van mangohout? Dan staat een buffetkast van mahoniehout daar heel gek bij. Ga liever voor dezelfde soorten hout om die eenheid te creëren. Dit geldt ook voor accentkleuren. Houd je van okergeel, maar komt dit alleen terug in de kussens op de bank? Dan lijkt de kleur misschien een beetje misplaatst. Maar ga je voor een prullenbak of vaas in dezelfde okergele kleur, dan heb je ineens een toffe accentkleur te pakken die veel sfeer geeft.

Benieuwd naar onze volgende tip? Klik dan op ‘volgende’.

Reageer op artikel:
Een nieuwbouwhuis sfeer geven doe je met deze handige tips
Sluiten