Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 10 feb 2019

Nieuw of vintage? Dit moet je jezelf afvragen als je meubels gaat shoppen

Tegenwoordig is het kopen van tweedehands items net zo toegankelijk als nieuwe items. Van tweedehands meubels tot kleding, vintage is helemaal in. En waarom ook niet, er zijn al zoveel mooie meubels en kleding gemaakt, waarom zou je enkel nieuwe producten kopen? Stel jezelf bij het kopen van een meubel daarom steeds deze vragen.

Net als de meeste dingen in het leven geldt vaak ook bij het uitzoeken van je interieur: moderating is key. Er bestaat natuurlijk geen goed of fout, maar… Een afwisseling van nieuwe meubelstukken en een paar mooi vintage pieces doen áltijd wonderen.

4 belangrijke vragen

Stel eens voor: je gaat verhuizen of je huis opnieuw inrichten (want waarom niet?) en je bent op zoek naar een nieuwe kast. Ga je dan voor vintage of nieuw? Stel jezelf dan steeds deze vragen om erachter te komen of je beter voor nieuw of voor tweedehands kan gaan.

Wat koop ik?

Hoogstwaarschijnlijk zijn er een aantal meubelstukken die je nu eenmaal liever nieuw hebt, zoals een matras of misschien zelfs een bank. Ga dus altijd na: wát koop ik en zou ik dit überhaupt vintage willen hebben? Bedenk dan ook voor jezelf: wat zou je wél tweedehands willen hebben? Vintage kasten, koffietafeltjes en lampen zijn bijvoorbeeld echte aanraders als je voor een unieke look wilt gaan.

Must read: Nieuwe huis meten? Zo passen je meubels er zeker in

Wat is de staat van het meubelstuk?

Je hebt vintage en je hebt versleten. Ben je verliefd geworden op een oude lamp, check dan altijd even goed of hij het doet (mag je vaak gewoon in de winkel testen) en wat de algehele staat is. Ben je zo gek op dit item, dat het je niet uitmaakt dat er wat scheurtjes inzitten (guilty…)? Prima, maar dan ben je daar in elk geval van op de hoogte! Misschien ben je handig en kan je er zelf een stofje opplakken of er je eigen twist aan geven.

Kan ik dit ook ergens kopen?

Dit geldt vooral bij nieuwe items: ga niet voor de eerste de beste koop, maar volg je shoppershart en zoek verder om te bepalen of dit écht de juiste keuze is. Het is verleidelijk om iets meteen te kopen, maar wat als je straks nog iets leukers tegenkomt? Je hebt dan de tijd op te bedenken of je dit echt wilt (haal de minimalist in je naar boven!).

Dit vind je vast ook leuk: 6x tips voor het kopen van tweedehands meubels

Als je aan het vintage shoppen bent en je ziet een te gek meubelstuk, is de kans nihil dat je ‘m in een andere tweedehandswinkel nog eens tegenkomt. Bedenk in dat geval on the spot: is dit de perfecte match?

Ben ik er écht gek op?

Uiteindelijk is je huis een weerspiegeling van wat jij mooi vindt. Het is makkelijk om iets te kopen ‘wat wel leuk is’. Maar ga bij elk meubelstuk steeds na: ben ik hier écht gek op? Hou ik hiervan? Past dit bij mij? Allemaal ja? Kopen! Dan maakt het niet uit of het nieuw of tweedehands is.

Meer interieurtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw of vintage? Dit moet je jezelf afvragen als je meubels gaat shoppen
Sluiten