Het VitraHaus heeft een nieuw interieur en het is zo mooi

Het VitraHaus is onderdeel van de Vitra Campus in het Duitse plaatsje Weil Am Rein. Hier vind je onder andere een prachtige showroom, de beroemde brandweerkazerne van Zaha Hadid en het Vitra Design Museum. Zeker een bezoekje waard, mocht je een keer in de buurt zijn. Het VitraHaus wordt zo af en toe opnieuw ingericht door een bekende ontwerper. Dit keer was het de eer aan designer Jasper Morrison.

Vitra Haus

This is the apartment of Allard Pierson, an abstract artist who doesn’t exhibit his sculptures because nobody’s interested in abstract art anymore, so he lives at home with them and occasionally invites people to dinner, to show them his new work.

Voor de expositie ‘verzon’ Morrison een fictief persoon: Allard Pierson. Met dit karakter in gedachten richtte Morrison het gehele appartement naar stijl in.

Vitra Haus
VitraHaus
Vitra Haus
Het interieur bestaat uit zachte tinten en natuurlijk materialen. Het interieur heeft een fijne artistieke sfeer met veel kunst, planten en ruimte.
Vitra Haus
Vitra Haus
Ook in The Loft in Amsterdam wordt er elk jaar een bewoner ‘verzonnen’, waarop het hele interieur wordt aangepast. Dit jaar was dat Miss Bare, die haar prachtige appartement fictief vulde met de mooiste natuurlijke materialen en een licht kleurenpalet. Wij namen ook daar natuurlijk een kijkje, bekijk hier het artikel en de foto’s.
Vitra Haus
VitraHaus

Benieuwd naar het verhaal achter de bekendste ontwerpen uit de Vitra catalogus? Lees dan deze Interior Icons:
Polder Sofa van Hella Jongerius voor Vitra
Eames House Bird door Charles en Ray Eames voor Vitra
Panton Chair door Verner Panton voor Vitra

www.vitra.com

Reageer op artikel:
Het VitraHaus heeft een nieuw interieur en het is zo mooi
Sluiten