Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 25 nov 2018

Zo vernieuw je je interieur zonder een cent uit te geven

Creativiteit en inlevingsvermogen is net zo belangrijk voor je interieur als een groot budget. Want de boel verwisselen of verplaatsen is vaak al genoeg om je huis een vernieuwde look te geven. Hierbij handige tips voor een nieuw interieur.

Bovendien, heb je inmiddels niet genoeg mooie spullen bij elkaar verzameld? Meer kopen lijdt vaak alleen maar tot meer rommel en chaos. En dat zorgt onbewust voor meer stress en afleiding. Kortom, gooi weg wat je niet meer mooi of nodig vindt (of leg op zolder) en probeer de grote wisseltruc eens uit. Wij beloven je: het werkt écht.

Switch het textiel

Textiel is alles. Leg de kussens van de bank eens op een andere plek, zoals het bed of die mooie loungestoel. Of bekleed ze met nieuwe stofjes van de markt. Of stapel ze op een krukje, bankje of poef. Wil je het nog radicaler aanpakken, verwissel dan bijvoorbeeld de gordijnen.

Pas de fotomuur aan

Nog steeds favoriet in vele huishoudens: de fotowand. Of gallery wall, wat jij wilt. Maar de boel om de tijd aanpassen zorgt voor een verfrissend effect in huis. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe foto’s, mooie afbeeldingen uit tijdschriften of een nieuwe lijst erom heen. Of hang eens een aantal spiegels op, maakt het gelijk een stuk ruimtelijker.

Combineer een donkerblauwe muur met een gallery wall voor het ultieme wauw-effect

Van kruk tot sidetable

Misschien heb je er nog nooit eerder aan gedacht, maar dat krukje uit de keuken kun je ook prima als sidetable naast de bank gebruiken. Handig om een dienblad op te zetten, een stapeltje tijdschriften of een stel bloemen.

Verwissel je eettafelstoelen

We snappen dat je dit niet 1-2-3 zal doen wanneer je prachtige designexemplaren hebt staan, waar je een fortuin in hebt gestopt en het halve internet voor hebt afgezocht. Groot gelijk. Maar mocht dit niet het geval zijn, verwissel de exemplaren in de keuken eens met die uit de eetkamer. Of geef ze een nieuwe lik verf.

Bloemen, altijd bloemen

Grote kans dat je al elke week een verse bos van deze kleurrijke vrienden in huis haalt, maar zo niet, bloemen weten op een makkelijke en mooie manier een ruimte een fris gezicht te geven. Geen tijd om constant langs de markt of bloemenzaak te gaan? Dit is dé oplossing.

Switch de meubels

Draai de bank een kwartslag, zet de eettafel aan de andere kant van de kamer of zet eens een open kast midden in de ruimte. Dit zorgt vaak al voor een heel ander en dus nieuw gevoel in huis.

Check je boekenkast

Vaak zijn we zó gewend aan die giga kast in de kamer, dat ons de rommel en chaos niet eens meer opvalt. Of we hebben elke keer toevallig nèt even geen tijd om er met de bezem doorheen te gaan. Maar weet wel dat dit uitstraalt op de rest van de ruimte. De oplossing? Deel de boeken met harde kaft in van groot naar klein of op kleur (voor de pietlutten). Leg (te) grote boeken horizontaal. Zet hier en daar wat decoratieve items neer zoals vazen, kaarsen of foto’s. En gebruik rieten manden of betonnen bakjes om kleine prullaria in op te bergen. En het allerbelangrijkste: laat hier en daar wat lege ruimtes ontstaan. Dit is prettig voor het oog.

There’s always room for books: zeker met deze enorme boekenkasten

Denk buiten de box

Cliché, maar hartstikke waar. Sta open voor nieuwe ideeën, waar je zelf misschien nooit aan gedacht zou hebben. Hang bijvoorbeeld eens een mooi vloerkleed aan de muur. Weer eens wat anders dan een strakke, witte wand of een zee aan foto’s.

Berg het een tijdje op

Net als bij de gigantische boekenkast, zijn er meer items die al zo lang in huis staan dat je ze over het hoofd ziet. Berg het eens een tijdje op om het vervolgens een paar maanden later weer tevoorschijn te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan het vloerkleed, de lamp die je van je moeder hebt overgenomen of een groot schilderij.

Meer budget ideeën voor je huis?

Dit artikel verscheen eerder op Famme.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo vernieuw je je interieur zonder een cent uit te geven
Sluiten