Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 26 jan 2021

Van A tot Z een nieuw huis: deze items voor je interieur koop je als eerste

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s nieuwe rubriek je de weg. Vandaag delen we een logische volgorde van de spullen die je in huis neemt.

Voor een nieuw huis (vooral als je voor het eerst op jezelf gaat wonen) heb je veel spullen nodig. Van meubels tot een paraplubak, en van een kapstok tot aan keukengerei. Een hoop van deze spullen heb je écht nodig, maar welke items krijgen voorrang? We delen ze vandaag met je.

Koop deze items voor je interieur als eerst

Je hoeft echt niet direct alles in huis te hebben. Met de tijd zul je merken aan welke producten je behoefte hebt. Wel zijn er items die je sowieso in je woning wilt hebben. Heb je het huis een nieuw likje verf gegeven en is de (nodige) verbouwing voorbij? Dan kun je beginnen met het inrichten van je nieuwe huis.

Grote meubels

Start met grote meubels voor het interieur van elke kamer. Denk bijvoorbeeld aan een bank voor de woonkamer. Sierkussens en plaids ter decoratie komen allemaal later.

Ook een eettafel, salontafel, je bed en (voorraad)kast zijn onmisbaar. Je wilt tenslotte niet op de grond zitten, eten of slapen. Ook is het niet fijn om al je spullen in koffers en dozen te houden. Door direct kasten in huis te nemen kun je al jouw spullen een plekje geven waardoor je je ook sneller thuis voelt.

> De mooiste gekleurde banken om een statement te maken in je interieur

Elektrische spullen

Een oven, koelkast, vriezer (als ze niet zijn inbegrepen in je keuken), wasmachine, droger, vaatwasser zijn grote apparaten die je het beste zo snel mogelijk een plekje kunt geven. Zo kun je namelijk praktische keuzes maken voor de rest van je interieur.

Kleinere elektronische apparaten zoals een stofzuiger, waterkoker, koffiezetapparaat en een tosti-ijzer zijn vaak ook items die je direct in huis wilt. Apparaten zoals een mixer, blender, wafelijzer en dergelijke kan je in een later stadium in huis nemen – dat heeft niet zo’n haast.

Pannen, keukengerei & servies

De eerste dagen/weken in huis heb je ook zeker weten al pannen, keukengerei en servies nodig. Het scheelt dat je deze spullen al van tevoren kunt kopen, ze nemen namelijk niet heel veel plek in en je hebt ze in elk huis nodig.

Lees ook: Waarom je oud servies nooit zou moeten weggooien (dit kun je ermee doen!)

Meer tips voor het inrichten van je huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: deze items voor je interieur koop je als eerste
Sluiten