Renée Leeuw
Renée Leeuw Shopping 29 september 2016

Nieuw boek van Nederlandse topfotograaf Carli Hermès

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Nederland kent veel talentvolle fotografen. Één van onze all time favorieten is Carli Hermès. Hoewel zijn wereldberoemde achternaam je misschien doet denken aan iets anders dan foto’s, ken je het werk van deze fotograaf zeker ook.

Carli Hermès is al jaren de man achter de spraakmakende campagnes van Suitsupply. In de jaren daarvoor – Carli werkt al bijna 30 jaar als fotograaf – ontwikkelde hij werk voor Levi’s, G-star, Avenue, Rails, Vogue en talloze andere merken en magazines. Maar nog interessanter en spannender vinden wij het vrije werk dat Carli de afgelopen dertig jaar maakte. Je kunt gerust stellen dat Carli aan de wieg heeft gestaan van de hedendaagse Nederlandse fotografie.

MENDO is er trots op om met Carli Hermès een waanzinnig boek te mogen ontwikkelen. Dat boek is uitdrukkelijk géén overzicht van zijn totale carrière, maar ‘slechts’ een overzicht van de eerste dertig jaar uit zijn carrière. Het boek bestaat uit drie hoofdstukken: Carli’s klassiekers, een kijkje in zijn archief en nieuw werk dat Carli speciaal voor dit boek ontwikkelde.

Carli Hermès Three Decades of Uncompromising Photography bevat 300 pagina’s en een goede 200 beelden. In november signeert Carli bij MENDO. Als je daar niet op wilt wachten kun je nu ook al bij MENDO terecht voor een gesigneerd exemplaar. Ook leuk: Carli’s nieuwe werk is van 8 oktober t/m 20 november te zien bij Rademakers Gallery in Amsterdam.\

MEER BOEKEN
Onlangs bracht MENDO ook het boek Mr. by Ferry van der Nat uit en verder raden we je ook het boek van modefotograaf Peter Lindbergh aan, die nu ook een tentoonstelling in Kunsthal Rotterdam heeft.

Reageer op artikel:
Nieuw boek van Nederlandse topfotograaf Carli Hermès
Sluiten