Deze 5 dingen zou je nooit in de douche moeten bewaren

Een zeepje hier, een sopje daar, nog even scheren en misschien zelfs nog even scrubben. Tijdens het douchen zijn we vaak maar al te lang bezig met onszelf weer helemaal opfrissen. Maar is het eigenlijk wel zo fris om al die spullen in de douche te laten liggen? Wij zochten het voor je uit.

Deze 5 dingen kan je beter níét in de douche bewaren

1. Je scheermesje

Het lijkt misschien onhandig om je scheermesje buiten de douche te bewaren, maar het is niet zo’n slecht idee. Als je je scheermesje in de douche bewaart riskeer je de kans dat de messen gaan roesten door de vochtigheid in de douche.

Bewaar je ongebruikte mesjes in elk geval altijd in een kast of lade buiten de badkamer, en droog je huidige scheermesje na een scheerbeurt altijd af. Bewaar je scheermesje daarna bijvoorbeeld in een bekerhouder of een andere plek waar geen water in komt.

2. Zeep zonder zeepbakje

Een los stuk zeep zonder zeepbakje wordt nat in de douche. Er ontstaat daardoor vaak een slijmerige substantie die zeer gevoelig is voor bacteriën en ziektekiemen. Dus als je een los zeepje gebruikt, zorg er dan voor dat je de zeep goed afdroogt voordat je ‘m op een droge plaats opbergt. Zo kunnen er geen bacteriën ontstaan in de douche.

3. Je tandenborstel

Je tanden poetsen onder de douche kan handig zijn, maar je tandenborstel bewaren in de douche is gewoonweg geen goed idee. Als je je tandenborstel in de douche bewaart, nodig je vieze bacteriën uit om lekker over je tandenborstel heen te groeien. Dat betekent dat je je mond schoonmaakt met vieze bacteriën. Dus bewaar je tandenborstel na het tanden poetsen op een droge plek.

4. Schone handdoeken

Natuurlijk heb je je handdoek nodig als je gaat douchen, neem zeker altijd een schone handdoek mee als je gaat douchen. Wat je alleen beter niet kunt doen, is de schone handdoeken bewaren in de badkamer. Dat omdat de badkamer vaak lang vochtig blijft, waardoor de handdoeken niet zo fris blijven als je zou willen.

> Wil je de handdoek vaker gebruiken? Zo vaak kun je je handdoek gebruiken.

5. Gezichtsreiniger

Het is niet verstandig om je gezicht te reinigen onder een hete douche. Je gevoelige huid is daar namelijk niet echt blij mee. Veel huidexperts raden ook aan om je gezicht te wassen met lauw water en niet met heet water, want van te veel en te heet water kan je huid uitdrogen.

Daarom is het veel beter om je gezicht te wassen in de wastafel, en niet onder de douche. Houd je gezichtsreiniger daarom ook gewoon lekker bij de wastafel.

Meer lezen over de badkamer?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze 5 dingen zou je nooit in de douche moeten bewaren
Sluiten