Next level compact wonen met verschuifbare muren

Steeds meer mensen gaan in de stad wonen en dat betekent dat steeds meer mensen gedwongen zijn om een klein huis slim in te richten. Compact wonen is zeg maar echt de toekomst en daar zijn de architecten van MKCA erg goed in. Zij richten een New Yorks appartement van 36 vierkante meter in op een heel slimme manier, namelijk met verschuifbare muren en slimme elementen.

Het gebouw stamt uit 1920, maar van binnen zie je niks van die ‘ouderdom’. Het interieur is geheel modern en efficiënt. Onderstaand GIF’je laat dat het best zien.

Zoals vaak in kleine appartementen wordt gebruik gemaakt van een opklapbaar bed dat zo uit de muur gehaald kan worden.

>> Compact wonen en slapen met bedden die geen ruimte in beslag nemen

Alle audio en tv installaties zitten in de verschuifbare muur. Je kunt zelfs de tv nog zo draaien dat je zowel vanuit je bed als vanaf de bank tv kan kijken, ideaal toch?

Wanneer het bed opgeklapt is tegen de wand en de bewegende wand de slaapkamer ‘sluit’, kun je de andere ruimte betrekken bij de woonkamer. Zo komt er zelfs nog een werkruimte tevoorschijn zodra je de kastdelen aan de andere kant open schuift.

In een ander appartement zagen we een soortgelijk systeem met bewegende wanden.

In New York is compact wonen eigenlijk eerder regel dan uitzondering. In dit appartement zie je ook hoe slim wordt omgegaan met de beperkte ruimte.

mkca.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Next level compact wonen met verschuifbare muren
Sluiten