New Yorkse Instagrammer geeft tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Het inrichten van een kleine ruimte kan best een uitdaging zijn. Daar kwam ook de New Yorkse Instagrammer Patrick Janelle achter toen hij zijn nieuwe huurhuis van 45 vierkante meter introk. Gelukkig kon Patrick de hulp van een interieur expert Noa Santos inschakelen en kreeg hij van zijn volgers op Instagram heel wat handige tips.

Omdat het best lastig is om groots te leven in een klein appartementje in de stad deelt de Instagrammer samen met de expert tips om een klein en tijdelijk huis stijlvol in te richten met mooi design voor een redelijke prijs. Lees gauw verder en ontdek waar je op moet letten!

1. Investeer in een paar statement items

Vooral in een tijdelijk huis is het belangrijk om te kiezen voor spullen die makkelijk te verhuizen zijn. In dit huis koos de bewoner voor een opvallende bank en verlichting. De verkoopadresjes kreeg Patrick via Instagram als tip van zijn volgers. Vrijwel al het meubilair komt van locale makers (uit New York).

Bekijk ook: 5 dingen waar je op moet letten bij het kopen van meubels voor je huurhuis

2. ga voor multifunctionele meubels

Het heeft nu eenmaal niet zoveel zin om een kleine ruimte vol te zetten met meubels. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je bepaalde meubels dan maar moet laten; je moet alleen iets creatiever omgaan met de ruimte en je spullen. Een stoere vintage koffer is bijvoorbeeld een prima salontafel én opberger tegelijk. Als je zelf een beetje handig bent, kun je natuurlijk zelf (multifunctionele) inbouw-meubels maken, zoals in dit appartement is gedaan.

Cleared a little space so @mightymallet could come install some custom shelves in my apartment this morning.

A photo posted by Patrick Janelle (@aguynamedpatrick) on

I love coming home to an apartment made just for me. This new desk/shelf/drawer situation is a dream come true, made by my pal @mightymallet, with help from the team at @homepolish for the vision.

A photo posted by Patrick Janelle (@aguynamedpatrick) on

Langs de muur is een zwevend bureaublad gemaakt dat tevens lades bevat om spullen op te bergen.

I'm almost done outfitting my new apartment! One of the pieces I'm most excited about is this custom brass and marble bar by Brooklyn's @kentsteelco. I've seen his beautiful metal work in some of the @lacolombecoffee shops in the city, and I'm excited to have a piece in my own apartment.

A photo posted by Patrick Janelle (@aguynamedpatrick) on

Ook maakte Santos een tafel in de keuken, die tevens als bar of extra werkplek gebruikt kan worden.

DIY: een multifunctioneel tafeltje voor de kleine ruimte

3. Zoek extra kastruimte op ongewone plekken

Oké, dus jouw kamer is te klein voor je garderobe, maar dat betekent niet dat je dus maar à la KonMari de helft van je kleding moet afstaan. Je zal verbaasd zijn op welke plekken en onverwachte manieren je kleding kunt opbergen.

Bekijk: 7x slimme kledingkasten voor een kleine slaapkamer

A Sunday full of meetings in my apartment with @amyvirginia, @misterlott, and @maxwellbritten. Rug by @westelm, tables by @kentsteelco, and cocktails by me.

A photo posted by Patrick Janelle (@aguynamedpatrick) on

4. Hergebruik spullen op een nieuwe manier

De salontafels in dit appartement waren eigenlijk krukjes. Maar die kregen een make-over: de zitting werd eraf gehaald en vervangen voor een marmeren blad!

Benieuwd naar het leven van deze New Yorkse Instagrammer? Dan kun je ‘m natuurlijk gewoon volgen.

curbed.com

Reageer op artikel:
New Yorkse Instagrammer geeft tips voor het inrichten van een kleine ruimte
Sluiten