Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 31 dec 2019

Geen wit, wel rust in huis: dit zijn de mooiste neutrale kleuren voor je interieur

Witte muren zijn een veilige, maar soms wel een ietwat saaie optie. Tegelijkertijd hoeft dat niet te betekenen dat je per se uit moet pakken met felle kleuren. Wil je je interieur iets meer sfeer geven, maar de rust niet verliezen? Dit zijn de mooiste neutrale kleuren.

Wil je toch minstens één muur een witte kleur geven? Lees dan hier voor welke tint wit je het beste kunt gaan.

Neutrale kleuren voor je interieur

1. Beige

Zachte bruintinten, zoals een zandkleur of beige, geven je interieur een subtiele warme gloed. Hou je van een natuurlijke uitstraling? Combineer deze kleur dan met hout en planten. Perfect voor dat rustgevende strandgevoel.

2. Greige

Mag het voor jou toch iets koeler ogen? Ga dan voor een bruintint met een grijze ondertoon, ook wel ‘greige’ genoemd. Deze kleur is net iets stoerder en industriëler dan beige, maar heeft wel diezelfde natuurlijke teint waar we naar op zoek zijn.

3. Poederroze

Voor een lieflijke, maar neutrale look zijn poedertinten perfect. Wil je jouw interieur een vleugje vrouwelijkheid geven? Dan raden wij poederroze aan. De warme variant neigt iets meer naar taupe, terwijl een wat koelere tint meer zal lijken op lichtroze. Het is maar net wat je zoekt!

4. Grijsblauw

Voor een frisse uitstraling, is grijsblauw perfect. Het laat je kamer groter lijken en de kleur is gemakkelijk te combineren met andere tinten. Hoe meer blauw, hoe koeler. Wil je toch wat meer warmte? Dan kun je voor een grijsgroene variant gaan.

5. Grijsgroen

Grijsgroen wordt vaak gecombineerd met veel planten. Daarmee is het de perfecte kleur voor een urban jungle met een neutrale achtergrond.

6. Crème

Crème-kleur lijkt een beetje op beige, maar is vaak net iets lichter en neigt meer naar oranje/geel dan naar bruin. Denk aan de gloed van potje crème dat je nét open maakt.

Meer leren over kleuren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen wit, wel rust in huis: dit zijn de mooiste neutrale kleuren voor je interieur
Sluiten