Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 30 okt 2020

Inspiratie voor een klein huis haal je uit de realityserie Tiny House Nation

Woon je klein en heb je struggles om je huis in te richten? Dan wil je de realityserie Tiny House Nation op Netflix zeker niet missen. In de serie reizen verbouwingsexperts John Weisbarth en Zack Giffin naar verschillende delen van Amerika om mensen te helpen bij het bouwen van hun droomhuis (van maximaal 45m²).

De serie bewijst dat je niet per sé groot hoeft te wonen om je wensen te realiseren, het gaat vooral om een slimme inrichting. De realityserie heeft ondertussen wel vijf seizoenen met in totaal 83 afleveringen vol handige tips & tricks waar we allemaal veel van kunnen leren.

Kijk de realityserie Tiny House Nation op Netflix

In de serie worden een hoop verschillende huizen gebouwd en zien we een verscheidenheid aan persoonlijke gevallen van de deelnemers. Zo zien we in aflevering acht van het vierde seizoen dat Chad en Cecilia een groot huis hadden om hun drie kinderen goed op te kunnen voeden. Ze merkten dat groot wonen het onderlinge contact niet bevorderde en besloten daardoor in een tiny house te wonen.

Elke deelnemer heeft zo zijn eigen reden om in een klein huis te wonen. In seizoen drie zien we bijvoorbeeld profbasketballer Matt Bonner die het hele land afreist voor zijn beroep. Om zijn gezin altijd bij hem te hebben vraagt hij John en Zack om een huis te maken dat overal mee naartoe kan.

Handige tips van John en Zack

Een aantal tips van John en Zack komen regelmatig terug in verschillende afleveringen, en daarom delen we die graag met je. In eerste instantie is het belangrijk om goed na te denken wat je wil houden en wat je kan doneren (vooral als je verhuist van een groter huis naar een kleiner huis).

Vervolgens dien je te letten op functionele items, denk bijvoorbeeld aan producten met veel opslagruimte waar je al je spullen in kwijt kan. Last but not least: vergeet niet dat heel veel mogelijk is, je hoeft absoluut geen reusachtige ruimte te hebben voor een keukeneiland of twee slaapkamers.

Hieronder alvast een voorproefje van een moderne tiny house met prachtige bohemien invloeden.

Meer interieur gerelateerde Netflix-serie’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie voor een klein huis haal je uit de realityserie Tiny House Nation
Sluiten