Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 13 januari 2018

Netflix must-see als je van design houdt: The World’s Most Extraordinary Homes

Heb jij ook een lichte Netflix-verslaving en ben je op zoek naar een nieuwe serie om te bingen? Dan heb ik voor de designliefhebber een leuke tip: The World’s Most Extraordinary Homes. In deze BBC-serie reist de bekroonde architect Piers Taylor reist met actrice en huizenliefhebber Caroline Quentin de wereld over om bijzondere huizen op extreme locaties te bezichtigen.

Laat je vier afleveringen lang betoveren door de mooiste designs op de prachtigste locaties. Van de meest unieke bergwoningen ter wereld tot een luxe, ondergrondse woning in (de buurt van) ons eigen Amsterdam.

extraordinary homes
Herbst Architects
netflix
Rex Features

De meest bijzondere huizen..

Wat dacht je van een boomhut in Nieuw Zeeland? Of een woning gemaakt van de vleugels van een Boeing 747, in Californië? Ja, als designliefhebber ben je wel even zoet met deze serie. Bovendien zijn Piers en Caroline prettig om naar te luisteren en is alles prachtig in beeld gebracht.

netflix dutch mountain
Mark Seelen

Dutch Mountain

Een van de extraordinaire huizen waar je als kijker van kan genieten, is het zogenaamde Dutch Mountain, dat ligt in het Goois Natuurreservaat. Architect Sanne Oomen wilde een huis ontwerpen waar duurzaamheid centraal staat – zowel in de techniek als het materiaalgebruik. Het (ondergrondse) huis valt aan één kant zo min mogelijk op doordat het omringde bos het in haar armen gesloten heeft en er letterlijk en figuurlijk als een warme deken over ligt.

Nieuwsgierig?

De vierdelige documentaire is te bekijken op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix must-see als je van design houdt: The World’s Most Extraordinary Homes
Sluiten