Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 2 okt 2020

De realityserie Stay Here op Netflix wil je zien als je een huis verhuurt

De realityserie Stay Here op Netflix wil je gezien hebben. In de serie laten designer Genevieve Gorder en vastgoedexpert Peter Lorimer huiseigenaren zien hoe ze van hun huurwoning een winstgevend juweeltje kunnen maken. Ik waarschuw je: het is enorm verslavend om de transformaties van de woningen te zien.

Wanneer je appartementen bekijkt om een vakantie te boeken, kom je soms abrupte prijzen tegen die het huis helemaal niet waard zijn. In de serie komen acht huurwoningen aan bod die eigenlijk nooit echt geboekt worden. Puur omdat de huizen geen goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Al deze huizen worden in de realityserie Stay Here verbouwd door Genevieve en Peter.

Must see: realityserie Stay Here op Netflix

Alle huurwoningen die voorkomen in de serie kun je huren via bijvoorbeeld Airbnb. Toch hebben de meeste huiseigenaars in lange tijd nog maar weinig tot geen boekingen gehad. Dat komt omdat de huizen er gewoon niet uitzien. Van kapotte deuren tot enorm smalle woonboten waar je sowieso claustrofobisch wordt. De huizen zien er niet aantrekkelijk uit en daar brengen Genevieve en Peter verandering in, zodat de huizen uiteindelijk zelfs voor een hoger bedrag verhuurd kunnen worden.

Tips om een goede host te zijn

In de serie krijgen huiseigenaren persoonlijke tips om een goede host te zijn. Zo is in de eerste aflevering, waar het gaat om een woonboot in Seattle, te zien dat het plaatsen van speciale delicatessen van de stad een goede eerste indruk maakt bij gasten. Ook een lijstje met tips voor bezienswaardigheden en restaurants kunnen gasten waarderen.

Te zien in dit seizoen

Er zit veel variatie in de huurwoningen van dit seizoen. Van een woonboot in Seattle, een villa aan de kust van Malibu, een cottage in een wijngaard tot aan een huis in New York. Dat is natuurlijk nog niet alles, ik wil niet te veel verkappen (hou me moeilijk in). Een andere reden waarom we deze serie zo geweldig vinden, is dat je ook veel inspiratie kunt opdoen voor jouw eigen woning.

Ik zou zeggen: pak er een kop thee bij en bekijk het hele seizoen (acht afleveringen) op Netflix. Hieronder alvast een voorproefje.

Meer Netflix-series die je wilt zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De realityserie Stay Here op Netflix wil je zien als je een huis verhuurt
Sluiten