Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 21 mrt 2020

Deze Netflix-series moet je kijken als echte interieurliefhebber

Een lange tijd thuis zitten gaat op een gegeven moment behoorlijk vervelen en zelfs de interieurliefhebbers onder ons zijn op een gegeven moment wel klaar met het re-stylen van het interieur. Gelukkig is daar onze grote vriend Netflix om de pijn en de verveling een beetje te verzachten.

Netflix staat namelijk vol met toffe interieur gerelateerde series die je heerlijk kunt bingewatchen terwijl je thuis zit.

Netflix voor interieurliefhebbers

1. Tiny House Nation

Wonen in een tiny house is een droom van vele mensen. In de Netflix-serie Tiny House Nation worden families voorbereid op het wonen in een tiny house, want dat is natuurlijk heel anders dan in een normaal huis. In dit artikel lees je over de voordelen van wonen in een tiny house.

Niet alleen worden de families goed voorbereid, ook wordt hun tiny house omgetoverd tot een waar paleisje. Ons interieurhart gaat er sneller van kloppen. Van Tiny House Nation staan nu twee seizoenen op Netflix.

2. Restaurants on the Edge

In de gloednieuwe serie Restaurants on the Edge komen twee van onze favoriete dingen samen: interieur en eten. In deze serie zitten restaurants tegen de rand van faillisement en dat terwijl ze op de meest prachtige locaties zitten.

Drie experts op het gebied van eten en design nemen deze restaurants onder handen om ervoor te zorgen dat ze uit de problemen komen en weer een prachtig restaurant hebben. Er staat nu één seizoen op Netflix en wij hopen vurig op een vervolg.

3. Interior Design Masters

In Interior Design Masters strijden tien deelnemers voor een contract met een mega hotel in Londen dat hun leven voorgoed kan veranderen. Wat moeten ze hiervoor doen? De beste interieurdesigner in de competitie zijn.

De deelnemers gaan de strijd met elkaar aan en in die strijd creëren ze de meest prachtige interieurs. En alsof dat nog niet genoeg reden was om te kijken; de deelnemers zelf zijn ook nog eens grappig en leuk.

4. Selling Sunset

Oké, bij deze serie ligt de focus misschien minder op interieur en veel meer op DRA-MA. Maar we love it! Selling Sunset is een reality serie over een makelarij. De makelarij heeft voornamelijk pittige bloedmooie dames in dienst en wanneer er een nieuwe vrouw wordt aangenomen om met hun te komen werken, moeten de andere dames daar niets van weten.

Het is een en al drama, bekvechten, messen in elkaars rug steken en juicy roddels. Maar tegelijkertijd verkopen ze ook de prachtigste huizen! Van Selling Sunset staat nu een seizoen op Netflix.

5. StayHere

Netflix-serie StayHere legt de focus op ‘shortterm rentals’. Wij kennen dat voornamelijk in de vorm van Airbnb. De mensen in dit programma willen maar al te graag hun huizen of bijhuizen voor korte periodes verhuren omdat ze zelf bijvoorbeeld een lange reis willen maken.

Twee experts helpen hen bij het perfectioneren en optimaliseren van hun huis zodat mensen hier graag willen blijven. Daar komen vervolgens de mooiste creaties uit! Er staat één seizoen op Netflix.

> Lees ook: AirBnb verhuren: tips om je huis zo goed mogelijk op te laten vallen

6. The World’s Most Extraordinary Homes

Last but not least is een persoonlijke favoriet. Dat komt natuurlijk voornamelijk door de meest prachtige en bijzondere huizen die in dit programma voorbijkomen. Maar wat zeker ook helpt is presentatrice Caroline Quentin die je gewoon optimaal ziet genieten van haar baan en de huizen waar ze komt. Een geweldig mens.

Van The World’s Most Extraordinary Homes kun je behoorlijk wat bingwatchen want er staan maar liefst drie seizoenen op Netflix!

7. Queer Eye

Queer Eye is ook weer een van onze favorieten. Niet alleen wordt het interieur van mensen opgeknapt, maar hun hele leven krijgt een boost met behulp van vijf prachtige queer mannen die ieder iets anders opknappen. Het is een show vol hilarische, maar zeker ook zeer emotionele momenten. Queer Eye heeft vier reguliere seizoenen en ook een seizoen in Japan! Genoeg om te kijken dus.

8. Instant Hotel

Deze serie volgt huiseigenaren die hun huis omtoveren tot een hotel. De huiseigenaren moeten elkaar beoordelen om zo uiteindelijk een grote prijs te winnen. De hotels krijgen prachtige interieurs. Bovendien wordt dit gecombineerd met een competitie-element en genoeg drama tussen alle deelnemers. Dat alles zorgt voor vermakelijk televisie. Van Instant Hotel staan nu twee seizoenen op Netflix.

9. Amazing Interiors

De huizen in Amazing Interiors zien er aan de buitenkant niet speciaal uit, maar het interieur is zeer bijzonder. Van de meest bizarre horror-woonkamers tot de meest prachtige ingerichte kamers. De interieurs zijn onwijs inspirerend en je kijkt je ogen uit. Amazing Interieurs heeft één seizoen op Netflix.

10. Tidying up with Marie Kondo

Dit is zeker geen onbekende serie, maar nog steeds leuk om naar te kijken. Marie Kondo is een lieve Japanse dame die met behulp van haar eigen methode families helpt met het opruimen en organiseren van hun huis. Marie Kondo heeft nu één seizoen op Netflix staan en wij hopen dat het tweede seizoen er snel aankomt.

Geen tijd om Neflix te kijken omdat je thuis moet werken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Netflix-series moet je kijken als echte interieurliefhebber
Sluiten