Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 14 sep 2018

In de Netflix Original ‘Stay Here’ worden stoffige airbnb’s omgetoverd tot prachtige verblijven

Ben je stiekem dol op Eigen Huis & Tuin, maar schaam je je daar ook een beetje voor? Believe us: er zijn betere opties dan toekijken hoe boer Tom (sorry, we kunnen ‘m niet anders zien) een heg snoeit. Maak kennis met ‘Stay Here’, de Netflix Original waarin designer Genevieve Gorder en vastgoedexpert Peter Lorimer stoffige airbnb’s omtoveren tot geweldige hotelkamers.

Heb je ooit een kamer geboekt op reis die weliswaar lekker goedkoop was, maar waar Zo. Veel. Meer uit gehaald had kunnen worden? Ik noem: mijn appartementje in Antwerpen dat extreem kaal was, een hostel in Ljubljana waar je letterlijk de veren in de bedden voelde… Jup, been there, done that. Die verblijven staan in schril contrast met een hostel in Verona dat een prachtige binnentuin had en mijn kamer in Gent, waar ik welkom werd geheten met thee en druiven.

Huismetamorfoses in Stay Here op Netflix

Het moge duidelijk zijn: je huis (of een deel daarvan) verhuren kan best winstgevend zijn, maar dan moet je er wel een beetje een ervaring van maken. Dat weten Genevieve Gorder en Peter Lorimer ook. Daarom helpen zij in ‘Stay Here’ de eigenaren met het herinrichten van hun huis. In afleveringen van zo’n 30 minuten (er staan er nu acht op Netflix) krijgen verblijven op allerlei locaties een geweldige metamorfose.

Zo is er een woonboot die van een stoffige plek met nét een verkeerdere kleur hout wordt omgetoverd in een witte, lichte ruimte met een supercomfortabel bed. En wat dacht je van een oude brandweerkazerne die van een verlaten gebouw naar een Instagram-waardig geheel met allerlei toffe brandweerdetails gaat? Ook onder andere een kusthuis en een huisje in een wijngaard worden onder de loep genomen.

De serie is niet alleen gewoon leuk om te zien (want lekker Amerikaans), maar wie weet haal je er zelf ook nog wat inspiratie uit voor je woning – of airbnb, natuurlijk.  Kijken? Het eerste seizoen van Stay Here staat nu op Netflix.

Meer interieur op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In de Netflix Original ‘Stay Here’ worden stoffige airbnb’s omgetoverd tot prachtige verblijven
Sluiten