Deze bijzondere keukens zijn nét even anders dan de standaard ontwerpen

Een keuken bestaat in de meeste gevallen uit een stel keukenkastjes, een keukenblad, een gasfornuis, een wasbak en misschien nog wat planken of keukenkastjes om extra spullen in op te bergen. Maar wat als je één (of meer) van deze elementen eens flink laat opvallen? Dan krijgt je keuken in zijn geheel een enorme boost! Benieuwd naar hoe dat eruitziet? Scroll snel verder.

Heb je een ouderwetse keuken en wil je die eigenlijk gewoon in een nieuw modern jasje steken? Check dan even deze tips.

Bron: Anna Spaller

Opvallend behang

Opvallend behang zorgt natuurlijk altijd voor een opsteker in je interieur, maar experimenteer ook eens met de plek waar je je behang ophangt! Het plafond is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar dit geeft een heel leuk effect en het is nét even anders dan de standaard muur met behang in de keuken. Ook met alleen de bovenhelft van de muur creëer je een speelse look.

Bron: Christophe Ruffio

Verschillende pasteltintjes geven je keuken een zomerse vibe. Kijk hier voor meer inspiratie!

Bron: Ferrum

All out

Brons, goud en koper komen vaak terug in de keuken in de vorm van verschillende accessoires. Maar je kunt er ook voor kiezen om je keukenkastjes of de muur achter je keukenaanrecht volledig koper of goud te maken. Dit geeft een onwijs tof effect en je gaat in één klap van ‘gewoontjes’ naar bijzonder.

>> Budget find: 8x koper onder de 30 euro

Hoe cool is deze knalgele oven? De rest van de keuken bestaat uit redelijk neutrale tinten, waardoor deze vrolijke kleuruitspatting meteen alle ogen naar zich toe trekt.

Mix and match

Goud, beton, marmer, tegels, roze… Deze keuken heeft het allemaal, en toch is hij niet té gestyled. Creëer deze look ook bij jou thuis door verschillende materialen en kleuren met elkaar te mixen.

Bron: Mobalpa

Ook mooi: een geheel zwarte keuken.

MEER LEZEN
Begint het te kriebelen bij het zien van al die bijzondere keukens maar heb je niet zo’n zin in een grote verbouwing? Een iets makkelijkere manier om je keuken een kleine opsteker te geven is het pimpen van je gootsteen. Met een gouden kraan bijvoorbeeld! De mooiste voorbeelden vind je hier.

Reageer op artikel:
Deze bijzondere keukens zijn nét even anders dan de standaard ontwerpen
Sluiten