Waarom het soms een verademing kan zijn om nepplanten in huis te hebben

Hoewel we altijd liever een echte kamerplant kiezen boven een nepplant, kan het soms een uitkomst zijn om een neppe variant in huis te halen. Nepplanten zijn anno 2019 écht niet lelijk meer, er zijn veel realistische vervangers te vinden. Maar wanneer kies je voor een echte kamerplant, en wanneer wint de neppert?

In deze vier situaties is het een prima idee om nepplanten in huis te halen:

1. Als je veel op reis bent

Ben jij een echte wereldreiziger en houd je ervan om voor lange periodes weg van huis te zijn? Dan zijn echte kamerplanten waarschijnlijk niets voor jou. Telkens je buren of kleine zusje strikken om de planten water te geven, dat is ook niet ideaal. Daarom vinden wij het een prima optie om voor nepplanten te gaan. Dan is je huis tóch nog een beetje groen als je thuiskomt van je wereldreis – hoe lang je ook weg bent geweest.

2. Als je bang bent dat jouw huisdieren de planten opeten

Als jouw viervoeter net zo nieuwsgierig is als die van mij, dan is de kans groot dat alle planten al eens flink besnuffeld zijn. Geen probleem als de kamerplanten niet giftig zijn, maar als je giftige planten in huis gehaald hebt, dan is het misschien toch wel een kleine reden voor paniek.

Mochten jouw huisdieren écht niet afleren om aan de planten te zitten, dan is het verstandig om nepplanten in huis te halen. Dan weet je in elk geval zeker dat jouw hond of kat niet ziek kan worden door de giftige sappen die sommige kamerplanten met zich mee kunnen dragen.

Meer lezen? Goede vraag: welke planten zijn giftig voor katten?

3. Als de planten in een hoek staan waar je moeilijk bij kunt

Eerlijk is eerlijk: nepplanten zien er vaak het beste uit op plekken waar je niet te dichtbij de planten kunt komen. Plaats nepplanten daarom strategisch, op plekken die mensen wél kunnen zien, maar waar je niet kunt zien dat het om een nepper gaat.

Zo weet ik nog goed dat er in het huis van mijn ouders een nepplant in de hoek van de kamer. Hij stond op een plankje boven de bank, vrij hoog. Een perfecte plek voor een nepplant, want het is mij nooit écht opgevallen dat het plantje boven de bank fake was.

4. Als je donkere plekken groener wilt maken

Een badkamer zonder ramen, een gang zonder direct daglicht of een donker kantoor: allemaal plekken waar een echte kamerplant binnen de kortste keren het loodje legt. Op zulke plekken volstaat een mooie nepplant. Of doe eens gek, en ga voor gedroogde bloemen in de gang. Origineel én helemaal volgens de laatste trends.

Toch liever echte kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom het soms een verademing kan zijn om nepplanten in huis te hebben
Sluiten