Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 23 jan 2020

Tips om een verrassende splash of neon aan jouw interieur toe te voegen

Een klassiek interieur dankt zijn karakter aan het feit dat er bepaalde oorspronkelijke elementen van een pand of interieur bewaard zijn gebleven. Vaak wordt hiermee gespeeld door de klassieke elementen in een modern jasje te steken Dat kan natuurlijk met meubels en decoratie, maar waarom niet met gewoon met kleur? Een splash of neon is misschien wel precies hetgeen dat jouw klassieke interieur nodig heeft!

Klassiek en neon? Staan die twee niet juist lijnrecht tegenover elkaar? In principe wel, maar ze kunnen zeker gecombineerd worden. Wij geven tips!

1. Paint your furniture

Heb je een ruimte met voornamelijk neutrale kleuren en natuurlijke materialen? Dat is prachtig in combinatie met een klassiek interieur, maar soms ook snel wat eentonig. Spice it up, en geef één of twee meubels een fel kleurtje. De gouden regel hierbij is: verf maar één meubel (of zelfs maar een klein deel ervan), maar pak volledig uit met de kleur.

2. Creëer contrast

Heb je een interieur met een witte, neutrale basis? Ga dan voor een toevoeging in felrood, felblauw of fel oranje. In ieder geval een kleur dat iets meer aan de donkere kant zit. Heb je juist een donkerder interieur zoals op de foto hierboven? Ga dan voor neon geel of heel licht fel groen.

3. Accentueer lijnen

Een klassiek interieur staat bekend om zijn ronde vormen. Je brengt een beetje moderniteit in dit geheel door de nadruk te leggen op strakke lijnen. Verf bijvoorbeeld de vensterbank of de raamkozijnen in een felle neon kleur. Ook strakke lijnen op de muur versterken dit effect.

Hoeft het van jou allemaal niet per se zo subtiel? Ga dan nog een stapje verder door te Color Blocken. Deze trend wordt volgens Etsy weer hélemaal in in 2020.

4. Paint your… plants?

Dit klinkt misschien gek, maar kijk eens hoe onwijs tof dit eruit ziet. Het is origineel, opvallend én onverwachts. Ga uiteraard wel voor nepplanten – jouw kamerplanten zitten écht niet te wachten op een laagje verf. Al met al geeft het geeft een ontzettend gaaf effect aan je interieur, en het is een keertje écht iets anders.

Wil je het proberen met bloemen? Droog de bloemen eerst voordat je ze een kleurtje geeft. Dan kun je er heel lang plezier van hebben!

Meer manieren om kleur aan je interieur toe te voegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips om een verrassende splash of neon aan jouw interieur toe te voegen
Sluiten