Nederlandse design studio ontwerpt huisje voor vrijwilligers in het Noorderpark

Tussen al het groen in het Noorderpark in Utrecht staat een klein gecamoufleerd huisje. Het onderkomen is een ontwerp van het Nederlandse ontwerpbureau cc-studio en vervangt het oude gebouw dat sinds 1966 op deze plek stond. Het groene huisje heeft een oppervlak van zo’n 35 vierkante meter en doet vooral dienst als rustplek. Tijdens slecht weer is het huisje een warme en droge schuilplaats voor de vrijwilligers, die het park onderhouden. Daarnaast is er genoeg ruimte om tuingereedschap op te bergen.

Om het zo min mogelijk op te laten vallen, ontwierp cc-studio het onderkomen zó dat het pas te zien is als je dicht in de buurt bent.



Het groene gebouw heeft twee grote schuifdeuren waardoor één hoek volledig open kan. Hierdoor vervagen de grenzen tussen binnen en buiten en genieten de vrijwilligers extra van de omgeving: een kleine open weide omringd door bos.



Het onderkomen heeft geen water of elektriciteit, waardoor de kookgelegenheid en open haard aangemaakt moeten worden met brandhout uit de omgeving. Het interieur is bijna volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor past het huisje perfect in de omgeving. Vind je de look van multiplex tof? In dit artikel geven we je zes toffe ideeën die je makkelijk thuis kunt toepassen.

Naast een plek om te eten en koken, heeft het huisje een berging, een waskamer en zelfs een slaapplek voor als het weer echt slecht is. Zo zie je maar dat een huis écht niet groot hoeft te zijn om van alle gemakken voorzien te zijn!

www.cc-studio.nl