Nederlandse architecten verkopen hun bijzondere vakantiehuis

In 2004 bouwden de Nederlandse architecten Boris Zeissler en Maartje Lammers hun droomhuis in Zweden. Zij noemden het huis Accordeon House en de naam verklapt al een beetje wat er zo bijzonder is aan dit ontwerp. Bij het ontwerp moesten Maartje en Boris zich namelijk houden aan een aantal vierkante meters. Het plan was om een huis te bouwen dat zichzelf kon uitvouwen om meer oppervlakte te creëren: van 45 naar 72 vierkante meter.

In onderstaande video vertelt Boris ons alles over het huis en het ontwerp.

vakantiehuis

De reden is niet bekend, maar Maartje en Boris hebben pas geleden naar buiten gebracht dat zij het huis willen verkopen. Wel vertelde Boris dat het gaat om privéredenen en dat ze het beide liever zouden vermijden. Sinds de bouw heeft het vakantiehuis al in meerdere kranten gestaan, dus aan aandacht gelukkig geen tekort! Omdat het huis zo uniek is in zijn soort, was het voor de makelaar lastig om het te taxeren. De prijs is uitgekomen op zo’n 370.000 euro.

vakantiehuis

d1df1977-e470-4bb7-bf5e-83e03d7dd181

Naast dat het huis in grootte kan veranderen, heeft het nog een aantal andere speciale features. Het huis is namelijk gemaakt van hout en geïsoleerd met rendierhuiden! Hierdoor is het wel echt een zomerhuis, want in de winter kan het er erg koud zijn.

vakantiehuis

vakantiehuis

vakantiehuis

De keuken is gebouwd vlak voor de punt. Na het uitschuiven van het huis ontstaat er een stuk meer ruimte tussen de keuken en de eetkamer. Het vakantiehuis heeft niet alleen vanbuiten maar ook vanbinnen bijzondere vormen: geen enkele muur is recht maar de muren hebben afgeronde hoeken.

vakantiehuis

Benieuwd naar meer bijzondere huizen? Bekijk dan ook eens deze artikelen:

www.elledecoration.se

Reageer op artikel:
Nederlandse architecten verkopen hun bijzondere vakantiehuis
Sluiten