Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 6 feb 2016

Nederlandse architecten ontwerpen gebouw dat lijkt op een potje Jenga

Het is altijd leuk om te lezen als Nederlandse architecten het goed doen in het buitenland. Zo ook bij Orange Architects. Zij gooiden met hun prachtige nieuwe project hoge ogen bij zowel de Nederlandse als de internationale pers. Hun prachtige appartementencomplex ziet er zó cool uit! Ons doet het denken aan het spelletje Jenga, waarbij je met houten blokjes een – soms scheve en onstabiele – toren bouwt.

Het appartementencomplex, genaamd ‘The Cube‘ staat in Libanon. De toren is zo’n vijftig meter hoog en telt veertien verdiepingen. Alle appartementen hebben een prachtig uitzicht op de Libanese hoofdstad, Beiroet.

Op elke verdieping zitten één of twee appartementen. Door de vele, grote ramen (soms van wel twaalf meter breed!) hebben bewoners geweldig uitzicht over de grote stad en de omliggende natuur. Onder het complex is een parkeergarage van drie verdiepingen en in de ruimtes tussen de gestapelde verdiepingen zijn grote terrassen gebouwd.

Het appartementencomplex is gebouwd tegen een berg. Hierdoor is het contrast tussen de moderne architectuur en de omliggende natuur groot, en dat maakt het ontwerp juist zo cool!

Dit is niet de eerste keer dat Nederlandse architecten internationaal succes hebben:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.orangearchitects.nl

Reageer op artikel:
Nederlandse architecten ontwerpen gebouw dat lijkt op een potje Jenga
Sluiten