Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 17 november 2015

Nederlander ontwerpt modern huis van glas, beton en staal

Als je een goed uitzicht hebt, wil je daar optimaal van kunnen genieten. Dit moderne huis heeft zo’n uitzicht waar je het liefst de hele dag naar kijkt. En in dit geval kan dat ook prima, want op de achterkant na heeft het hele huis ramen van de vloer tot het plafond! Oh, en je kunt dus ook genieten van het uitzicht over de vallei vanuit het zwembad. Heel vervelend…

Het gaat om een modern huis, ontworpen door de Nederlandse Paul de Ruiter. Het huis staat op de helling van een heuvel in Duitsland met uitzicht over de vallei en het bos. De grote ramen, die zorgen voor een heerlijke open sfeer, zijn gehuld in een jas van beton en staal.

Het betonnen deel vormt een soort liggende U-vorm, die het glas omhult. Het midden is opgedeeld door een buitenzwembad dat gedeeltelijk uitsteekt. Dit ontwerp van Paul de Ruiter lijkt trouwens een beetje op een huis dat hij eerder ontwierp, namelijk dit familiehuis vlakbij de Kennemer Duinen. Ook hier spelen glas, beton en staal een hoofdrol.

Hoewel zo’n huis dat grotendeels is gemaakt van glas een uitdaging kan zijn als het gaat om privacy, is dat in dit geval niet zo’n probleem aangezien er weinig andere huizen in de buurt staan. Daarnaast maakt de verbinding van buiten met binnen een hoop goed! Dit laatste kunnen de bewoners trouwens versterken door de ramen open te schuiven. Wil je ook extra genieten van je goede uitzicht? We geven je vijf tips.

Het huis is vrij basic ingericht, maar kent wel een aantal designobjecten, waaronder de classic Eames Lounge Chair. Op zoek naar een goede knock-off? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten.

>> Deze moderne villa bewijst dat glas en beton de beste combinatie is.

Fotografie: Patrick Voigt en Pieter Kers.

www.paulderuiter.nl

Reageer op artikel:
Nederlander ontwerpt modern huis van glas, beton en staal
Sluiten