Trend: haal een natuurlijke look in huis met bamboe

Iets waar je op Roomend nog niet veel over gelezen heb, is bamboe. En eigenlijk is dat gek, want bamboe is een hele makkelijke manier om je huis in natuurlijke sferen te krijgen.

We kennen bamboe als plant met z’n lange stokken en groene blaadjes als iets wat panda’s altijd eten. Door bamboestokken in je interieur te gebruiken, krijg je meteen een Aziatische vibe. Wij worden er in ieder geval instant zen van.

roomed-bamboe-interieur
decorfacil

Je kunt bamboestokken als scheidingselement in een woon- of slaapkamer gebruiken voor dat stukje privacy dat je nog miste. Horizontaal of verticaal maakt niet uit. Voor een originele look vlecht je de stokken misschien zelfs wel door elkaar.

Rotan

Bamboe en rotan hebben veel van elkaar weg. Beide hebben dezelfde look en uitstraling. Wat is het verschil tussen de twee? Bamboe is hol van binnen, rotan niet. Rotan is een soort stevig liaan dat groeit in de tropische regenwouden. Het is flexibel, waardoor je het gemakkelijker kan verwerken in meubels. Het verschil zie je vooral in het tafeltje hieronder in het moodboard: de onderkant is gemaakt van bamboe, de bovenkant van rotan.

Inspiratie

Om jou van veel inspiratie te voorzien, hebben we een moodboard gemaakt waar bamboe de hoofdrol in speelt. Je ziet zowel hele bamboestokken als meubels van het materiaal voorbij komen. Klik vooral op de foto als je er een grotere versie van wilt bekijken!

Ook leuk:

Zelf iets met bamboe maken? Wij scheven al eerder over deze schattige zonnespiegels om wat extra zonneschijn in huis te halen.

Reageer op artikel:
Trend: haal een natuurlijke look in huis met bamboe
Sluiten