Maud van Dijck
Maud van Dijck Kantoor 29 sep 2021

Creeër een natuurlijke home office voor rust en concentratie met deze tips

Ben je toevallig dit artikel aan het lezen tijdens je werkuren? Dat wil je natuurlijk niet hebben, maar soms kan het lastig zijn je te concentreren. Het interieur van je home office kan je werk echt wel beïnvloeden. Zo kunnen rode muren heel afleidend zijn. Aan de andere kant is een natuurlijke home office juist rustgevend.

Meer rust en concentratie is iets wat je eigenlijk niet wilt missen op je thuiskantoor, dus met deze tips kan je ervoor zorgen dat ze niet zullen ontbreken.

6 tips voor een natuurlijke home office

1. Donkere aardse tinten

Van wat we al zeiden is rood verboden op je thuiskantoor. Daarnaast blijkt uit een studie aan de Universiteit van Texas dat bleke kleuren zoals beige, grijs en wit ook je werkproductiviteit kunnen verminderen. Donkerblauw en donkergroen bleken de beste kleuren om in te werken en ze zijn perfect voor een natuurlijke home office look.

Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in je thuiskantoor

2. Meer groen

Naast groene muren wil je eigenlijk ook genoeg planten op je kantoor. Naast de rustgevende kleur die het met zich mee brengt, zorgt het er ook voor dat je lucht een stuk zuiverder is. Zo gaat de luchtkwaliteit bij jouw thuis omhoog.

Volgens de Britse Royal Horticultural Society zouden planten op kantoor heel veel voordelen met zich meebrengen waaronder:

  • Verbeterde productiviteit
  • Beter humeur
  • Minder stress
  • Langere attentiespanne
  • Lagere bloeddruk
  • Minder vermoeidheid
  • Snellere reactiesnelheid

Genoeg redenen om dus snel een plantje aan te schaffen.

Nóg een reden voor meer planten in je home office: ze zorgen voor meer creativiteit

3. Betere ventilatie

Ook een manier om de lucht zuiverder te maken is door middel van een betere ventilatie op kantoor. Goede ventilatie leidt tot goede concentratie, dus let er echt op. Van slechte ventilatie kan je wat sloom worden en dat is natuurlijk niet goed voor je werkproductiviteit.

Doe daarom ook regelmatig een raam openzetten om even wat frisse lucht binnen te krijgen. Daarna voel je je zelf ook meteen een stuk frisser.

4. Werken bij een raam

Het ideaalste voor een natuurlijke home office is dat het raam dat je openzet zich tegen jouw bureau aan bevindt. Dan kan je zo nu en dan rustig een blik naar buiten werpen gedurende het werk. Daarnaast brengt natuurlijk daglicht een positieve invloed met zich mee en voel je je ook een stuk vrolijker en frisser als het zonnetje op jouw home office schijnt.

5. Spiegels voor extra licht

Een of twee spiegels in je home office kan ook geen kwaad (zolang je er zelf niet te vaak in gaat staren natuurlijk). Met spiegels kan je gemakkelijk wat extra licht aan een ruimte geven en je kan het er ook wat groener uit laten zien als je ze tactisch tegenover je planten zet.

9 tips om in je achterhoofd te houden bij het ophangen van een spiegel

6. Houten interieur

Wij houden van hout! En voor een natuurlijke home office is het bijna een must. Niets straalt natuurlijk interieur zoveel uit als meubels en accessoires van natuurlijke materialen zoals hout of riet. Kies dus voor een houten bureau.

10 comfy bureaustoelen die van thuiswerken een feestje maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Houzz

Reageer op artikel:
Creeër een natuurlijke home office voor rust en concentratie met deze tips
Sluiten