4 manieren om de natuur in huis te brengen (ja, ook zónder planten)

De makkelijkste manier om wat groen in huis toe te voegen, is natuurlijk het aanschaffen van wat planten. Maar let’s face it: sommigen onder ons hebben geen groene vingers. En het in leven houden van planten kan dan érg lastig zijn. Daarom deze andere 4 manieren om de natuur in huis te brengen, en die planten te laten voor wat het is.

Of combineer deze opties juist met planten voor een éxtra natuurlijke feeling. Wedden dat jouw interieur binnenkort ineens een stuk groener lijkt?

1. Ga voor groen

En nee, dan bedoelen we dit keer níét alleen groene planten. Een kek groen kleurtje op de muur kan namelijk ook een ontzettend leuke toevoeging zijn aan je interieur. En het goede nieuws: niemand is ooit vergeten om een groene muur water te geven.

Ga wel voor groene kleuren die je terug kunt vinden in de natuur. Laat dat neon groen dus vooral voor wat het is, en kijk meer naar levendige groentinten die veel rust en luxe uitstralen. Een accentmuur in deze kleur, en jouw groene huis kan niet meer stuk.

2. Natuurlijke materialen

Een inkoppertje: natuurlijke materialen zoals hout, steen, leer en riet kunnen jouw huis een levendige uitstraling geven. Er zijn talloze materialen te bedenken die jouw huis een natuurlijk tintje kunnen geven. Je kunt er ook alle kanten mee op: ga in een industrieel interieur bijvoorbeeld voor steen, terwijl je in een bohémien appartement beter voor rotan kunt gaan.

3. Dierenprint, doen of niet?

Over het gebruik van dierenprint in huis kunnen we lang discussiëren. Veel mensen vinden het goedkoop ogen, en kiezen er liever niet voor. Anderen houden juist wel van een panterprintje op zijn tijd. Of je het nou leuk vindt of niet: dierenprints in huis kunnen een hele goede manier zijn om je interieur natuurlijker te laten lijken.

En dan hoef je het natuurlijk niet te houden bij de standaard panterprint of een zebramotief. Denk outside the box, en ga bijvoorbeeld voor deze toffe prints van LILJEBERGS.

4. Ga voor botanische prints

Hier kunnen we geen genoeg van krijgen: botanische prints. Het liefst gooien we het hele huis er vol mee – al zou dat natuurlijk wel een tikkeltje heftig kunnen worden. Een behang met plantenprint of bloemenprint hoef je nooit water te geven, dus waar wacht je nog op?

Liever wél echte kamerplanten in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 manieren om de natuur in huis te brengen (ja, ook zónder planten)
Sluiten